Menu
 

"Audai" neizšķirts Eiropas kausu debijas spēlē

  • Autors:  LETA
Foto - twitter.com/fkauda Foto - twitter.com/fkauda

Latvijas futbola komanda "Auda" ceturtdien "Skonto" stadionā Rīgā savā debijā Eiropas kausos cīnījās neizšķirti UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā mačā.

Eiropas kausu debitante "Auda" spēlēja 1:1 (0:1) ar Slovākijas vienību Trnavas "Spartak" .

Ceturtajā minūtē Abioduna Ogunniji sitienu atvairīja viesu vārtsargs Martins Vantruba.

Jau astotajā minūtē viesi izvirzījās vadībā. Tālsitienu vārtsargs Roberts Ozols atsita, taču pēc slovāku spēlētāja piespēles ar galvu uz vārtsarga laukuma līniju bumbu vārtos ar kāju raidīja aizsargs Šebastians Koša.

Slovākijas klubam uzbrūkot vairāk, Ozols vēl vairākkārt iesaistījās spēlē, taču 19.minūtē pēc brīvsitiena izpildes no kreisās puses bīstamu Režinaldu Ramiresa sitienu ar galvu jau atvairīja Vantruba, bet vārtsarga atsisto bumbu pie tālā vārtu staba apstrādāt neizdevās Manjumovam Ačolam.

35.minūtē viesi palika mazākumā, jo otro dzelteno kartīti 15 minūšu laikā saņēma Nikolass Geresito. Viņš, izsitot bumbu, trāpīja pa kāju Niko Bretšneideram un nopelnīja sarkano kartīti.

Pēc tam iniciatīvu ieguva "Auda", vairāk laika pavadot pretinieku laukuma pusē.

Uzbrukumā otrā puslaika sākumā vairāk laika pavadīja "Auda", bet vārtus mājinieki guva ātrajā uzbrukumā, kad Ramiress no soda laukuma labās puses sita vārtu tuvējā apakšējā stūrī. Vantruba ar roku bumbu skāra, taču tās ielidošanu vārtos kavēt nespēja.

Gandrīz visu laiku uzbrukumā bija "Auda", taču bīstamu momentu pie viesu vārtiem praktiski nebija.

78.minūtē Ramiress cīņā par bumbu sadūrās ar Vantrubu un nopelnīja dzelteno kartīti.

"Auda" turpināja uzbrukt arī mača desmit kompensācijas minūtēs, uzbrukuma smailē esot Ramiresam, taču rezultāts vairs nemainījās.

Atbildes spēle Slovākijā notiks 3.augustā.

Abas komandas Konferences līgas sacensības sāka no otrās kārtas.

"Auda" pēc septiņām nezaudētām spēlēm Latvijas čempionātā pēdējās četrās cīņās tika piedzīvojusi trīs zaudējumus. Ar 0:3 pārbaudes spēlē tika zaudēts Kipras vienībai Limasolas "Aris", ar 0:1 atzīts "Riga" pārākums, bet Latvijas kausa astotdaļfinālā pagarinājumā ar 4:1 tika pieveikta "Daugavpils". Pēdējā virslīgas mačā ar 2:5 nācās piekāpties RFS.

"Spartak" Slovākijas čempionātu maija beigās beidza ar trešo vietu, pēc tam aizvadot vien draudzības spēles. Pēdējā no tām sestdien ar 0:1 tika zaudēts "Valencia".

Šī pāra uzvarētāja divu spēļu summā trešajā kārtā tiksies ar Kauņas "Žalgiris" futbolistiem vai Polijas vienību Poznaņas "Lech".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.