Menu
 

Maskavā dronu uzbrukumā nodarīti postījumi "Moscow City" ēkām

  • Autors:  LETA/BBC

Maskavā naktī uz svētdienu noticis divu dronu uzbrukums biznesa rajonā "Moscow City", kurā nodarīti postījumi ēkām, paziņojušas Krievijas varasiestādes.

Pilsētas mērs Sergejs Sobjaņins platformā "Telegram" pavēstījis, ka nodarīti bojājumi divu daudzstāvu biroju ēku fasādēm un postījumus nodēvējis par nebūtiskiem. 

50 stāvu ēkai "IQ kvartal", kurā atrodas trīs Krievijas ministriju biroji un dzīvokļi, nodarīti bojājumi piektajā un sestajā stāvā, vēsta "Telegram" kanāli.

"Telegram" kanālā "Ostorožno, novosti"  publicēts videoieraksts, kurā redzami sprādziena izmētāti Digitālās attīstības ministrijas dokumenti.

Savukārt debesskrāpī "Oko-2" izsisti logu stikli no pirmā līdz ceturtajam stāvam.

Daži avoti vēsta, ka uzbrukumā  cietuši viens vai divi cilvēki, taču varas iestādes šo informāciju oficiāli nav apstiprinājušas.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka naktī uz svētdienu Maskavas apgabala Odincovas rajonā pretgaisa aizsardzība notriekusi dronu.

Uz nepilnu stundu tika pārtraukti reisi Maskavas Vnukovas lidostā. 

Gan Maskavas mērs, gan Krievijas Aizsardzības ministrija dronu uzbrukumā vaino Ukrainu, taču Ukrainas amatpersonas atbildību nav uzņēmušās.

Dronu uzbrukumi Maskavā pēdējos mēnešos notikuši vairākkārt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.