Menu
 

Pēc krasām laikapstākļu svārstībām nākamnedēļ kļūs vēsāks

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šīs nedēļas nogalē un pirmdien, 7.augustā, Latviju var skart karstums, stipras lietusgāzes un postošs pērkona negaiss, pēc tam iestāsies vēsāks laiks un joprojām palaikam līs, liecina pašreizējās prognozes.

Tuvākajās dienās brīžiem līs, būs arī pērkona lietusgāzes. Plašākas lietusgāzes gaidāmas ceturtdien Latvijas rietumu un centrālajā daļā. Paredzams, ka nedēļas beigās no dienvidaustrumiem nāks siltā atmosfēras fronte, aiz kuras ieplūdīs karsts gaiss. "Global Forecast System" patlaban prognozē, ka svētdien Latgalē gaiss sakarsīs līdz +34 grādiem, tikmēr zem lietus mākoņiem Kurzemē varētu būt tikai +15 grādi.

Stiprākie nokrišņi un lielākais postoša pērkona negaisa risks prognozēts 6. un 7.augustā. Laikapstākļus noteiks ciklons, un Latvija būs uz robežas starp lielu karstumu austrumos un vēsu gaisu rietumos. Latgalē prognozēta augstākā varbūtība, ka tiks pārspēti karstuma rekordi un tiks piedzīvota valsts vēsturē siltākā nakts.

Ciklonam aizejot, nākamnedēļ Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss - temperatūra galvenokārt nepārsniegs +17..+22 grādus, naktīs tā būs +9..+16 grādi. Nedēļas sākumā pūtīs stipri vēji, nedēļas turpinājumā pārsvarā gaidāms lēns vējš, naktīs vietām sabiezēs migla. Palaikam gaidāms lietus, brīžiem iespējams stiprs lietus un pērkona negaiss ar krusu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.