Menu
 

Dārzeņkopības kompānijas "Mārupes siltumnīcas" apgrozījums pērn pieaudzis par 14,4%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Dārzeņkopības kompānija SIA "Mārupes siltumnīcas" pērn strādāja ar 13,39 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 3,2% un bija 2,469 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv".

Tostarp kompānija pērn saņēma atbalstu subsīdiju daļējai kredītprocentu dzēšanai 31 520 eiro apmērā, ka arī Eiropas Savienības (ES) un valsts ārkārtas pielāgošanās atbalstu segtajām platībām dārzeņkopības nozarē 592 012 eiro apmērā. Abus atbalsta pasākumus īstenoja Lauku atbalsta dienests.

Tikmēr gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Mārupes siltumnīcas" pērn audzēja gurķus un tomātus 9,2 hektāru platībā. Kopumā 2022.gadā izaudzētas 4890 tonnas gurķu un tomātu.

Līdztekus pērn veiktas 3,8 miljonu eiro investīcijas ražošanas modernizācijā.

Kā norāda vadība, pagājušajā gadā ekspluatācijā nodota 2021.gadā uzbūvētā siltumnīca. Pērn sākti arī sagatavošanās darbi jaunas siltumnīcas būvniecībai, kuras platība būs 0,7 hektāri. Vadība plāno veikt rekonstrukciju arī 1979.gadā celtajās siltumnīcās, kuru platība ir trīs hektāri.

Pagājušā gada pavasarī siltuma apgādes risku diversificēšanai pieņemts lēmums investēt šķeldas katlu mājas būvniecībā, kura darbu testa režīmā sāka gada nogalē, teikts ziņojumā.

Šogad "Mārupes siltumnīcas" vadība plāno maksimāli izmantot esošās ražošana tehnoloģijas, pievērst uzmanību produkcijas audzēšanas tehnoloģiju pilnveidošanai, kā arī novākšanas un uzglabāšanas tehnoloģiju tālākai modernizācijai.

Kompānijā 2023.gadā paredz paplašināt audzējamo dārzeņu sortimentu, ņemot vērā tirgus tendences, patērētāju paradumu maiņu un uztura nozīmi veselīga dzīvesveida nodrošināšanai.

Tāpat vadība atzīmē, ka šogad pirmajā ceturksnī "Mārupes siltumnīcas" piesaistīja papildu finansējumu no kredītiestādes 3,85 miljonu eiro apmērā ilgtermiņa ieguldījumiem dārzeņu ražošanā. Vienlaikus pārskatīts arī aizņēmuma nodrošinātā prasījuma maksimālās summas apmērs, kas veido 16 468 268 eiro.

"Mārupes siltumnīcas" 2021.gadā strādāja ar 11,704 miljonu eiro apgrozījumu un 2,551 miljona eiro peļņu.

Kompānija reģistrēta 2008.gadā, un tās pamatkapitāls ir 7 437 204 eiro. "Mārupes siltumnīcas" vienīgais īpašnieks ir SIA "Ezerkauliņi Agro", kas pieder Kasparam Brunovskim (25%), Kristīnei Brunovskai (25%), Diānai Balderei-Sildedzei (20%), Anitai Balderei-Sildedzei (15%) un Helmutam Balderim-Sildedzim (15%).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.