Menu
 

Plānota SIVA koledžas un Jūrmalas Profesionālās vidusskolas reorganizācija

  • Autors:  Apriņķis.lv
SIVA koledža. Foto - www.siva.gov.lv SIVA koledža. Foto - www.siva.gov.lv

Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) koledža un Jūrmalas Profesionālā vidusskola ir sākušas nozīmīgu reorganizācijas procesu, lai apvienotos un nodrošinātu efektīvāku profesionālās rehabilitācijas sniegšanu. Apvienošanās rezultātā abas iestādes darbosies ar vienotu nosaukumu – SIVA koledža, tādējādi SIVA koledža kļūs par vienīgo izglītības iestādi Latvijā, kas ar koledžas statusu īstenos arī zemākas izglītības programmas, piemēram, vidējo izglītību un tālākizglītības programmas, informē SIVA sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Glušina.

SIVA izglītības iestāžu reorganizācija jeb apvienošanās studentiem un audzēkņiem nozīmē profesionālo rehabilitāciju tādā pašā kārtībā kā agrāk – tiks saglabātas esošās izglītības programmas, tāpat arī tiks saglabāti esošie pakalpojumi un atbalsts mācību laikā. Arī faktiskā mācību procesa norises vieta nemainīsies – mācības procesa īstenošana turpināsies gan Slokas ielā 61, gan Slokas ielā 68. Reorganizācijas procesa laikā izglītības kvalitāte tiks nodrošināta esošajā līmenī atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem un aktuālajiem izglītības standartiem.

Reorganizācijas procesa plānotais noslēguma termiņš ir 2023.gada 20.decembris. Līdz šim laikam tiks veikti visi nepieciešamie grozījumi dokumentos un īstenoti pasākumi, lai pāreja notiktu rūpīgi un neietekmētu mācību procesu. Esošie audzēkņi un studenti tiks informēti par turpmāko skolas darbību, norāda S.Glušina.

SIVA izglītības iestādēs ir iespēja iegūt izglītību un atbalstu pilnīgi bez maksas personām ar invaliditāti, prognozējamu invaliditāti vai funkcionāliem traucējumiem no 15 gadiem līdz pensijas vecumam. Uzņemšana šobrīd notiek 17 vidējās profesionālās izglītības, tālākizglītības un profesionālās augstākās izglītības programmās.

SIVA ir labklājības ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir veicināt cilvēku ar invaliditāti un personu ar funkcionāliem traucējumiem sociālo integrāciju, nodrošināt iespēju saņemt profesionālo rehabilitāciju un iegūt profesionālo vidējo vai pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību, atgādina S.Glušina.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.