Menu
 

Nošauts Ekvadoras prezidenta amata kandidāts

  • Autors:  LETA--AFP

Ekvadoras galvaspilsētā Kito trešdienas vakarā pēc mītiņa nošauts prezidenta amata kandidāts Fernando Viljavisensio, pavēstīja amatpersonas. Valstī izsludināts ārkārtas stāvoklis. Prezidents Giljermo Laso tviterī apstiprināja Viljavisensio nāvi, solot, ka "šis noziegums nepaliks nesodīts".

59 gadus vecais centrists un aktīvais cīnītājs pret korupciju bija viens no astoņiem kandidātiem 20.augustā plānotajās vēlēšanās. Saistībā ar "šo notikumu, kas šokējis valsti", Laso sasaucis augstāko drošības amatpersonu ārkārtas sanāksmi. "Organizētā noziedzība ir aizgājusi par tālu, bet pret viņiem tiks vērsts viss likuma smagums," norādīja prezidents.

Laso uz diviem mēnešiem izsludinājis ārkārtas stāvokli. "Bruņotie spēki no šī brīža ir mobilizēti visā valsts teritorijā, lai garantētu pilsoņu drošību, valsts mieru un brīvas un demokrātiskas vēlēšanas 20.augustā," uzrunā platformā "YouTube" sacīja prezidents.

Laso arī izsludināja trīs dienu sēras, "lai godinātu patriota Fernando Viljavisensio Valensijas piemiņu". Viljavisensio bija otrs populārākais prezidenta vēlēšanu kandidāts, liecina nesenās sabiedriskās domas aptaujas.

Uzbrukumā deviņi cilvēki ievainoti, arī parlamenta vēlēšanu kandidāts un divi policisti, pavēstīja prokuratūra. Operācijās Kito dienvidos un kaimiņpilsētā aizturēti seši aizdomās turamie.

"Šis ir politisks noziegums, kam ir terorisma raksturs, un mums nav šaubu, ka šī slepkavība ir mēģinājums sabotēt vēlēšanu procesu," sacīja Laso. Nacionālās Vēlēšanu padomes prezidente Diana Atamainta sacīja, ka "20.augustā plānoto vēlēšanu datums netiek mainīts".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.