Menu
 

Jūrmalā degušas ēkas un automašīna, Stopiņu pagastā - dārza māja Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

No 10. līdz 13.augustam Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairākus izsaukumus Pierīgā: degušas ēkas, automašīna, zari, atkritumi, sadzīves mantas, turklāt divos ugunsgrēkos cietis cilvēks. Glābēji arī izcēluši no ezera bojāgājušo.

Kā informē VUGD, ceturtdienas rītā saņemts izsaukums uz Ropažu novada Stopiņu pagastu, kur dega dārza māja 10 m2 platībā. Ceturtdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Turaidas ielā Jūrmalā, kur gājējus apdraudēja bīstami aizlūzis koks; ugunsdzēsēji glābēji koku sazāģēja un apdraudējumu iedzīvotājiem novērsa.

Piektdien plkst.14.01 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Salnas ielu Jūrmalā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 1 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās bija uzsācis dzēšanas darbus.

Pustrijos pēcpusdienā Ķekavas novada Ķekavas pagastā, dedzinot ugunskurā lapas un zarus, viens cilvēks cieta. Degšanas platība bija 2 m2 platībā. Stundu vēlāk tika saņemts vēl viens izsaukums uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur konteinerā dega atkritumi 3 m2 platībā.

Piektdienas vakarā saņemts izsaukums uz Skolas ielu Jūrmalā, kur dega pārvietojamā tualete. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās, vēsta glābšanas dienestā.

Sestdienas rītā plkst.4.08 VUGD saņēma izsaukumu uz Mangaļu ielu Jūrmalā, kur dega šķūnis un vieglā automašīna 40 m2 platībā, kā arī blakus ēkas siena 4 m2 platībā. Plkst. 6.26 ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Olaines novada Olaines pagastā, kur dega zaru kaudze 5 m2 platībā, kā arī Salaspils novada Salaspils pagastā, kur dega atkritumi 4 m2 platībā.

Kā ziņots iepriekš, sestdien Ropažu novada Garkalnes pagastā ugunsdzēsēji glābēji no Sunīšu ezera izcēla bojāgājušo un nodeva viņu Valsts policijas darbiniekiem.

Savukārt svētdienas pēcpusdienā tika saņemts izsaukums uz Ādažiem, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma uz brauktuves bija izlijusi eļļa. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot absorbentu, izlijušo eļļu savāca un ceļa braucamo daļu sakārtoja, vēsta VUGD.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.