Menu
 

Olainē tiekas muzejpedagogi un muzeju komunikācijas speciālisti no dažādiem Latvijas muzejiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.olaine.lv Foto - www.olaine.lv

14. un 15. augustā Olainē norisinājās muzejpedagogu neformālās iniciatīvas "Nedarbnīca vasaras sesija. Ceļojums laikā – pieeja un metodes muzejpedagoģijā". Olaines Vēstures un mākslas muzejā pulcējās 48 muzejpedagogi un muzeju komunikācijas speciālisti no dažādiem Latvijas muzejiem, lai dalītos pieredzē un mācītos cits no cita, informē Olaines novada pašvaldībā.

Pirmajā dienā Tukuma muzeja direktore Agrita Ozola pievērsa uzmanību dažādām pieejām kultūrvēstures izpētē un mantojuma interpretācijā, izceļot tieši "ceļojumu laikā" kā metodi un arī pieeju muzejpedagoģijā. Ieskatu programmā “Skola 2030” sniedza muzeja un pētniecības centra “Latvieši pasaulē” muzejpedagoģe un komunikācijas speciāliste Danute Grīnfelde.

Dienas otrajā pusē Olaines Vēstures un mākslas muzeja direktors Viktors Andruškevičs, muzejpedagoģe Santa Lubāne, tūrisma informācijas speciāliste Silvija Garoza un krājuma glabātāja Linda Rozenbauma iepazīstināja "Nedarbnīcas" dalībniekus ar muzeja izglītības un komunikācijas darba principiem un atsevišķām programmām - “Pieskarties pagātnei. Sajust šodienu” un “Kas ir kūdra”.

Dienas noslēgumā dalībnieki devās ekskursijā uz SIA “Ķiploku pasaule”, kur bija iespēja gan dzirdēt uzņēmuma tapšanas vēsturi, gan nogaršot viņu piedāvāto produkciju, stāsta pašvaldības pārstāvji.

Otrajā dienā dalībniekiem bija iespēja piedalīties Olaines Vēstures un mākslas muzeja muzejpedagoģes Santas Lubānes un vecākā speciālista Māra Ribicka vadītajā muzejpedagoģiskajā programmā “Ceļojums laikā. 1919.gads”. Noslēgumā dalībnieki dalījās iespaidos un izvērtēja piedzīvoto. 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.