Menu
 

Jaunnedēļ vietām gaidāmas stipras lietusgāzes un pērkona negaiss

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nākamnedēļ Latvijā būs mainīgi laikapstākļi, dienvidu cikloni vietām atnesīs ļoti stipru lietu, pērkona negaisa laikā iespējama vētra un liela krusa, liecina jaunākās laika prognozes.

Pirmais ciklons Latviju sasniegs jau naktī uz pirmdienu, stiprākos nokrišņus tas izraisīs no rīta Kurzemē, savukārt lielāks pērkona negaisa risks būs dienā valsts austrumu novados. Prognozes liecina, ka apstākļi būs piemēroti, lai negaisa mākoņos veidotos liela krusa un vētra, savukārt paša negaisa rašanās varbūtība būs samērā zema.

Postoša negaisa risks pieaugs trešdien un naktī uz ceturtdienu, kad Latviju šķērsos nākamais ciklons un maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +20 grādiem vietām piekrastē līdz +30 grādiem Latgalē.

Nedēļas otrajā pusē gaidāms nedaudz vēsāks un sausāks laiks. Zinību diena būs visai saulaina un tikai vietām iespējams īslaicīgs lietus, pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra paaugstināsies no +9..+14 grādiem saullēktā līdz +19..+22 grādiem pēcpusdienā, piekrastē būs mazliet siltāka nakts un vēsāka diena.

Septembra pirmā nedēļas nogale gaidāma mēreni silta, brīžiem iespējams lietus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.