Logo
Drukāt šo lapu

Ar spilgtām norisēm atklās kultūras centra "Siguldas devons" sesto sezonu

Foto - kultūras centrs "Siguldas devons" Foto - kultūras centrs "Siguldas devons"

Tuvojas septembris, kad tradicionāli kultūras centrs “Siguldas devons” sāk savu sezonu. No 8. līdz 10. septembrim aicina apmeklēt un izbaudīt 6.sezonas ieskaņas pasākumus. Atklāšanas programma atspoguļos noskaņu, kādā kultūras centrs “Siguldas devons” vedīs savus apmeklētājus cauri sezonai, – tā būs sajūtās un žanriski dažāda, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Izstāžu zālē “Silva” multidisciplināra grupas izstāde “Vārds tapa miesa un dzīvoja starp mums... (Jņ. 1,14)” – veltījums Dzejas dienām 2023. Starpdisciplinārās izstādes apvienojošā koncepcija: mākslas darbam piešķirta vēl viena dimensija – teksts. Vizuālās mākslas darbi – video, keramika, instalācijas, stikls, grafika, glezniecība – tapuši, māksliniekiem mijiedarbojās domu plūsmā ar mūsdienu un klasiķu tekstu autoriem un dzejniekiem. Sinerģija starp šiem dažādajiem medijiem rada dziļāku un daudzdimensionālāku māksliniecisko pieredzi.

Izstādē piedalās profesionāli mākslinieki, kuri savā radošajā darbībā apzinās vārda nozīmi vizuālajā mākslā: Sanita Čevere – keramika; Rita Pranča – keramika, instalācija; Evija Freidenfelde – grafika, instalācija; Dārta Berkmane – keramika; Elīna Zunde – grafika; Gita Straustiņa – keramika; Dace Mola – stikls; Andrejs Bovtovičs – glezniecība.

8.septembrī

Plkst.19.00 opermāksliniece Ilona Bagele Astora Pjacollas uzstāsies mūzikas un sajūtu izrādē “Dziedot un mīlot / Cantando y amando. Milonga. Pjacolla. Bagele”. Mūzikas un sajūtu izrāde ar Astora Pjacollas mūziku “Dziedot un mīlot” ir sava veida ceļojums vēsturē un cilvēka dvēselē. Tā ir pilnasinīgu dzīvi apliecinoša, pulsējoša skaņu pasaule, kuru teju visu laiku caurauž vīrišķās un sievišķās pasaules magnētiskā pievilkšanās. Kaismīgas atklāsmes un dziļas enerģijas piepildītais tēls paliek atmiņā uz ilgu laiku. Izrādē piedalās Ilona Bagele (balss), Ilze Ozoliņa (klavieres), Svetlana Okuņa (vijole), Inga Ozola (čells), Ivars Kalniņš (sitamie instrumenti), Inita Āboliņa (akordeons), Oskars Petrauskis (saksofons), Viktors Veļičko (kontrabass), vēsta pašvaldībā.

9.septembrī

Plkst.10.00–11.00 rīta kafija ar izstādes “Vārds tapa miesa un dzīvoja starp mums... (Jņ. 1,14)” māksliniekiem. Plkst.11.00–17.00 Siguldas Kultūras forums. Plkst.20.00 – “Pop-Up d!skotēka”. Plkst.20.00–22.00 dīdžejs Žanis, “Radošo personību muzikālās playlistes vinila platēs un ne tikai”. Plkst.22.00 alternatīvā balva kultūrā “Gada Plunkšķis”.

Plkst.22.00–24.00 dīdžejs [Ex]da Bass. Aktuālie hiti savienojumā ar bungu setu. Diskotēkas laikā darbosies "Spin 360" foto-video studija, kurā ikviens bez maksas varēs iemūžināt savu dalību “Siguldas devona” 6. sezonas atklāšanā.

10.septembrī

Plkst.11.00–14.00 pasākumu cikls ģimenēm “KultūrKūlenis”. Skrečos kopā ar dīdžeju Monsta. Dīdžejs Monsta jeb Uldis Cīrulis ir pieredzes bagāts Latvijas dīdžejs, elektronikas un vinila plašu skrečošanas mākslas jeb scratch stila meistars. Viņam patīk izaicināt mūsdienu tehnoloģiju izmantošanas iespējas mūzikas radīšanai dzīvajā atskaņojumā un ierakstos, norāda pašvaldības pārstāvji.

Plkst.12.00 muzikālā izrāde “Koko un Riko diskotaka”. Populārie bērnu grāmatu varoņi Koko un Riko muzikālā izrādē visai ģimenei aicina uz dejām! Laikā, kad ekrāni veicina mazkustīgumu, izrādes veidotāji aicina būt daudzkustīgiem, tiekoties uz Koko un Riko diskotakas, kas līkumos cauri visai Latvijai. Lomās: Pēteris Galviņš, Mārtiņš Gailis, Sandija Dovgāne. Režisors – Ģirts Šolis.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024