Menu
 

ATD par augustā Pierīgā neizpildītajiem autobusu reisiem piemērojusi 500 eiro sodu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Autotransporta direkcija (ATD) par augustā maršruta tīkla daļā "Pierīga" neizpildītajiem autobusu reisiem piemērojusi 500 eiro sodu, pavēstīja ATD pārstāvis Viktors Zaķis, komentējot direkcijas piemērotās  soda sankcijas AS "Liepājas autobusu parks" par augustā Pierīgā neizpildītajiem reisiem.

Viņš skaidroja, ka maršruta tīkla daļu "Pierīga" apkalpo pārvadātāju apvienība, kurā ietilpst "Liepājas autobusu parks", SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss" un AS "Nordeka". Atbilstoši noslēgtajam līgumam apvienības visi trīs dalībnieki ir pilnā mērā atbildīgi par reisu izpildi attiecīgajā maršrutu tīklā.

Zaķis minēja, ka atbilstoši līguma nosacījumiem ATD nemaksās apvienībai par reisiem, kuri nav izpildīti, kā arī ir piemērots līgumsods 500 eiro apmērā par neizpildītajiem reisiem.

Jau ziņots, ka saistībā ar autobusu šoferu trūkumu "Liepājas autobusu parks" augustā Pierīgā atcēla daļu reisu, tostarp lielākā daļa atcelto reisu bija Ķekavas virzienā.

"Liepājas autobusu parka" apgrozījums pagājušajā gadā bija 17,839 miljoni eiro, kas ir par 15,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās vairākkārt un bija 190 731 eiro.

Pēc Konkurences padomes 2022.gada 29.marta lēmumā par Konkurences likuma pārkāpuma konstatēšanu "Liepājas autobusu parka" darbībās uzņēmuma mazākuma akcionārs (34,85%) ir Liepājas pašvaldība, bet 59,83% akciju pieder SIA "LAP1R", kas, pēc "Firmas.lv" datiem, pastarpināti pieder Andra Šķēles (67%) un Aināra Šlesera (LPV) (33%) ģimenēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.