Menu
 

Baldonē pēc daudzdzīvokļu mājas renovācijas dzīvoklī caur tualetes podu ienāk lietus ūdeņi

  • Autors:  LETA
Foto - Istockphoto Foto - Istockphoto

Ķekavas novada Baldonē pēc daudzdzīvokļu mājas Zīļu ielā renovācijas stipra lietus laikā tiek appludināts dzīvoklis, jo caur tualetes podu ienāk liels daudzums lietus notekūdeņu.

Kāda minētās daudzīvokļu mājas iedzīvotāja sociālajos tīklos ievietojusi video, kur redzams, kā 30.augustā stipra lietus laikā viņas dzīvoklī no tualetes poda stiprā straumē plūst ūdens.

Viņa norādīja, ka šī nav pirmā reize un šādas situācijas radušās pēc rekonstrukcijas projekta īstenošanas mājā.

Kā liecina komunālā uzņēmuma SIA "Būks" mājaslapā publicētā informācija, minētajai ēkai Zīļu ielā ar AS "Attīstības finanšu institūciju "Altum"" atbalstu par Eiropas Savienības Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējumu veikti energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi.

Kopējās projekta attiecināmās izmaksas ir 607 027 eiro, ieskaitot būvdarbus, būvuzraudzību, autoruzraudzību, projekta vadību un tehniskās dokumentācijas sagatavošanu.

Projekta laikā notika mājas fasādes un cokola siltināšana, pagraba pārseguma siltināšana, jumta seguma siltināšana un nomaiņa, iekšējās sadzīves kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas rekonstrukcija, apkures sistēmas izbūve ar individuālo skaitītāju uzstādīšanu katram dzīvoklim un atsevišķos dzīvokļos individuālo logu nomaiņa.

Projekta būvnieks bija SIA "AJ Celtnieks".

Kā aģentūrai LETA skaidroja SIA "Būks" valdes priekšsēdētājs Edgars Mencis, būvnieki lietus notekūdeņus bija pievadījuši kanalizācijas sistēmai, līdz ar to stipra lietus laikā kanalizācijas sistēma pārplūda.

Šobrīd, izmatojot pagaidu risināju, šī problēma novērsta, izvadot lietus notekūdeņus ārā no mājas.

Taču notiks sarunas ar būvniekiem par problēmas novēršanu. Mencis uzsvēra, ka tiks darīts viss, lai līdz ziemai šo situāciju atrisinātu un mājas iedzīvotājiem vairs nebūtu šādu problēmu.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.