Menu
 

Četri vērtīgi ieteikumi, kā pagarināt viedierīču kalpošanas laiku

  • Autors:  Mikus Tillers, “Huawei” produktu apmācību vadītājs
Ilustrācija - pixabay.com Ilustrācija - pixabay.com

Mūsdienās viedierīces ir kļuvušas par neatņemamu mūsu dzīvesveida sastāvdaļu, tāpēc nereti vēlamies, lai tās kalpotu pēc iespējas ilgāku laiku. Katras ierīces kopšanai ir savi “knifiņi” – vai tā būtu pareizā lādētāja izmantošana, regulāra atmiņas iztīrīšana vai tik vienkārši kā aizsargvāciņa uzlikšana, pasargājot no ikdienas skrāpējumiem.

1.Pareizais lādētājs pareizai uzlādei

Veicot viedierīču uzlādi, vienmēr jāizmanto lādētājs, kas paredzēts tieši konkrētajai ierīcei. Citai ierīcei paredzēts lādētājs, lētāka alternatīva oriģinālajam lādētājam vai pat nezināmas izcelsmes ātrās uzlādes lādētājs var ilgtermiņā ievērojami samazināt akumulatora darbības laiku vai dažkārt pat sabojāt pašas ierīces darbību. Nav labi, ja viedierīces akumulatoru pēc īslaicīgas lietošanas katru reizi uzlādē, vai otrādi – piemēram, nepārtraukti uzlādē to visas nakts garumā. Tas attiecas gan uz viedtālruņiem, gan citām viedierīcēm kā, piemēram, pulksteņiem, austiņām un planšetdatoriem.

Papildus pareizai uzlādei ieteicams rūpīgi uzraudzīt ierīču akumulatorus, lai nodrošinātu, ka tie nav pakļauti ekstremālām temperatūrām. Dažkārt lietotāji aizmirst savas austiņas ārā uz kāda galda vai atstāj automašīnā vasaras karstumā vai ziemas aukstumā. Diemžēl tas var izraisīt akumulatora darbības laika pasliktināšanos, jo straujas temperatūras izmaiņas ietekmē ierīces iekšējos procesus.

2.Regulāras “veselības pārbaudes”

Gan viedtālruņos, gan citās viedajās ierīcēs ir svarīgi regulāri veikt programmatūras atjauninājumus. Šie atjauninājumi bieži ietver kļūdu labojumus un drošības uzlabojumus, kas var uzlabot ierīces kopējo veiktspēju. Tāpat ir būtiski laiku pa laikam pārbaudīt ierīcē esošās programmas, failus un fotoattēlus, kā arī dzēst failus, kas atrodas dīkstāvē. Jo mazāk “atkritumu” ierīcēs, jo vienmērīgāk tās darbosies. Turklāt šādā veidā nebūs nevajadzīgu paziņojumu, kas uzdarbojas kā enerģijas “ēdāji”.

3.Droša guļvieta

Ņemot vērā mūsdienu cilvēku aktīvo dzīvesveidu, viedierīces tiek ņemtas līdzi it visur – uz pludmali, iepērkoties, skrienot un veicot citus vairāk vai mazāk ekstrēmus ikdienas uzdevumus. Pārnēsājot ierīces somā, ir ļoti svarīgi pārliecināties, ka tās atrodas atsevišķā kabatā vai vismaz vāciņā, kas neļauj tām saskarties ar citiem priekšmetiem un tādējādi pasargā ekrānu no skrāpējumiem.

Piemēram, lai paildzinātu bezvadu austiņu kalpošanas laiku, ir svarīgi tās glabāt uzlādes korpusā, brīžos, kad tās netiek aktīvi lietotas. Jaunajiem modeļiem izstrādātāji ir pievērsuši lielāku uzmanību arī uzglabāšanas riskiem.

4.Personīgā higiēna arī viedierīcēm

Viedierīces jātīra vismaz reizi nedēļā, lai no tām noņemtu netīrumus un baktērijas. Parasti viedierīces ir mums līdzās uz katra soļa, tāpēc netīrumi, putekļi, tauki, kā arī, piemēram, losjonu atliekas nokļūst uz ierīces un tās spraugās. Šos ikdienas netīrumus var viegli notīrīt ar vates kociņiem vai zobu birsti ar mīkstiem sariņiem, taču, ja tīrīšana tiek veikta ar mitru drānu, ierīce nekavējoties jānosusina, pat ja tā ir ūdensnecaurlaidīga, tādējādi izvairoties no pleķiem vai tīrīšanas paliekām uz ekrāna.

Par viedpulksteņiem jārūpējas īpaši rūpīgi, jo tie vienmēr ir uz rokas un tiek izmantoti visās situācijās. Piemēram, pēc peldes sāļā vai hlorētā ūdenī viedpulkstenis jānoskalo ar saldūdeni, lai nerastos vizuālas sāļu paliekas. Īpaša uzmanība jāpievērš siksniņu kopšanai, lai tās ilgāk saglabātu pēc iespējas labāku izskatu. Atkarībā no siksniņas materiāla talkā var nākt mitra drāna vai īpaši ādas kopšanas līdzekļi.

Nereti ātrākā ierīces nolietojuma pazīme ir skrāpējumi uz ekrāna un korpusa. Tāpēc, lai izvairītos no skrāpējumiem, tehnoloģiju eksperts iesaka izmantot ekrāna aizsargstikliņus un izturīgus vāciņus teju visām ierīcēm, lai tās ilgāk saglabātu labu izskatu. Tad arī pati ierīce liksies vizuāli pievilcīgāka un mazināsies vēlme pēc jaunas iegādes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.