Menu
 

Kariņš: Jaunās valdības personālijās "zili brīnumi un pārsteigumi" nebūs

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

"Jaunās vienotības" (JV) virzītās premjera amata kandidātes Evikas Siliņas veidotās jaunās valdības personālijās "zili brīnumi un pārsteigumi" nebūs, trešdien TV3 izteicās demisionējušais premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš cer, ka JV, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" veidoto jauno valdību parlamentā varētu apstiprināt nākamnedēļ.

Pēc viņa vārdiem, jaunās valdības personālijās "zili brīnumi un pārsteigumi" nebūs, bet atbildības jomu dalīšanā vēl esot jautājumu zīmes. Kariņš domā, ka Siliņas valdībā būšot labs līdzsvars starp pieredzējušiem politiķiem un pavisam jauniem ministriem.

Runājot par ministru portfeļu sadalījumu, Kariņš atgādināja tradīciju, ka premjera partija allaž vada arī Finanšu ministriju, attiecīgi šis ministra postenis arī turpmāk būs JV, bet par pārējiem amatiem Kariņš apgalvoja, ka vēl esot jāpanāk gala vienošanās un neoficiāli izskanējušajos modeļos esot iespējamas korekcijas.

Taujāts, vai viņš būs ārlietu ministrs nākamajā valdībā, Kariņš sacīja, ka to "izslēgt nevar". Katrā ziņā politiku pamest viņš negrasoties.

Kariņš vērtēja, ka topošajos partneros jūtot zināmu "izsalkumu" un gribu strādāt, bet darbā ar līdzšinējiem partneriem - "Apvienoto sarakstu" un Nacionālo apvienību - esot bijusi sajūta, ka kāds "visu laiku spiež uz bremzi". Vienlaikus varas pāreja notiekot ļoti miermīlīgi, un demisionējušās valdības darbs nav kavēts.

Politiķis domā, ka jaunajai valdībai Siliņas vadībā būšot iespējas nostrādāt līdz pat nākamajām Saeimas vēlēšanām.

Taujāts, kā tas nākas, ka priekšvēlēšanu laikā arī JV vilka krasas "sarkanās līnijas" sadarbībai ar ZZS sadarbības partneri, tiesājamo Ventspils politiķi Aivaru Lembergu, taču tagad sadarbība ar ZZS kļuvusi iespējama, lai arī šī partija nekā īpaši no Lemberga nerobežojas, Kariņš pauda nostāju, ka iespējamo risku novēršanai pietikšot ar koalīcijas līgumā plānoto atrunu, ka koalīcijas darbā iesaistās tikai ievēlētas amatpersonas. Viņš arī konkrētajā situācijā nesaskata reputācijas un drošības riskus, Latvijai veidojot attiecības ar Rietumu partneriem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.