Menu
 

Ropažu novadā trīs sestdienas pēc kārtas notiks Tīrmājas akcija

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trīs sestdienas pēc kārtas, 23., 30.septembrī un 7.oktobrī, atkritumu apsaimniekotājs “CleanR” un “Zaļā josta” sadarbībā ar Ropažu pašvaldību Ropažu novadā rīkos Tīrmājas akciju, aicinot iedzīvotājus bez maksas atbrīvoties no sev liekās un nokalpojušās elektrotehnikas, tekstila un lielgabarīta atkritumiem, informē “CleanR”.

Lai varētu piedalīties akcijā, Ropažu novada iedzīvotājiem ir iepriekš jāpiesakās, norādot savu adresi un aptuveno atkritumu daudzumu, ko plānots nodot. “CleanR”, saņemot šo informāciju, izveidos speciālu maršrutu, lai apbraukātu katru no adresēm un savāktu norādītos atkritumus.

23.septembrī Tīrmājas diena notiks Stopiņu pagastā, tāpēc Stopiņu iedzīvotāji elektrotehnikas, tekstila un lielgabarīta izvešanu var pieteikt līdz 19.septembrim (ieskaitot). Lai piedalītos akcijā, daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem jāsazinās ar savu nama apsaimniekotāju, savukārt privātmāju iedzīvotāji aicināti noformēt pieteikumu pašapkalpošanās portālā un mobilajā lietotnē manai.videi.lv, rakstīt uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanīt uz tālruņa numuru 67111001, vēsta uzņēmumā.

30.septembrī Tīrmājas akcija notiks Garkalnes pagastā un Vangažos, bet 7.oktobrī – Ropažu pagastā. Pieteikt elektrotehnikas, tekstila un lielgabarīta izvešanu šajos pagastos varēs attiecīgi līdz 26.septembrim un 3.oktobrim.

Tīrmājas akcijā iedzīvotāji bez maksas var nodot: jebkura veida un izmēra neizjauktu elektrotehniku, piemēram, matu fēnu, printeri, ledusskapi, gludekli, mikroviļņu krāsni; tekstilu, piemēram, apģērbu, gultasveļu, aizkarus, dvieļus; lielgabarīta atkritumus, piemēram, gultu, krēslu, paklāju, gaismas lustru bez spuldzēm, pannu, bērna ratus, tādējādi padarot tīrāku gan savu mājokli vai darbavietu, gan arī apkārtējo vidi, skaidro “CleanR” pārstāvji.

Elektrotehniku nedrīkst izmest sadzīves atkritumos, jo tā izgatavota no dažādiem metāliem – zelta, platīna, toksiskiem smagajiem metāliem, piemēram, dzīvsudraba, vara, svina –, arī no plastmasas, stikla vielām, kas novērš aizdegšanos. Ja bīstamie atkritumi nonāk vidē, tie var piesārņot gruntsūdeņus un apdraudēt veselību. Savukārt “CleanR” pārstrādes punktos nodotās ierīces izjauc un sašķiro atbilstoši komponentēm, tās tiek pārstrādātas, lai pēc tam atkal izmantotu ražošanā.

Nododamajam tekstilam jābūt labā stāvoklī, drēbēm un apaviem jābūt tīriem, sausiem, bez pelējuma pazīmēm, nesaplēstiem un derīgiem kādam citam. Ir pieļaujams tekstils arī ar kādu mazu traipu vai nelielu caurumu, ko var viegli salabot. Ropažu novada iedzīvotāji tekstilu var nodot gan Tīrmājas akcijā, gan atstāt to kādā no tekstila konteineriem; ja tāda tuvumā nav, “CleanR” pārstāvji aicina vērsties pie sava nama apsaimniekotāja, lai pieteiktu tekstila konteinera uzstādīšanu.

Kopā ar lielgabarīta atkritumiem nedrīkst likt sadzīves atkritumus, bīstamus atkritumus piemēram, spuldzes, ja tiek nodota lampa, būvgružus, dažādus apdares un segumu materiālus, dēļus, flīzes, logu rāmjus ar stikliem, caurules, santehnikas preces u.c., nolietotas automobiļu daļas, piemēram, motoru, riepas, akcijas laikā netiks pieņemtas!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.