Menu
 

Septembra izskaņā Mārupes novads aicina kopīgi noslēgt aktīvā tūrisma sezonu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārupes novada pašvaldība Foto - Mārupes novada pašvaldība

23.septembrī ar vērienu tiks noslēgta aktīvā tūrisma sezona Mārupes novadā. Diena tiks iesākta ar aizraujošu ģimeņu foto orientēšanās piedzīvojumu Piņķos, pēcpusdienā tiks atklāta jaunā Medema purva taka un apmeklētājiem būs iespēja doties izzinošā pārgājienā. Savukārt dienas izskaņā Mārupes Kultūras nama apkārtnē norisināsies tradicionālais Rudens ražas gadatirgus ar mājražotāju, amatnieku un mākslinieku darinājumiem, kuru ieskandinās enerģiskās postfolkloras grupas “Rikši” koncerts “Latvju danči” un dziedātāja Katrīna Dimanta, informēja novada pašvaldībā.

Plkst.11.00-14.00 Foto orientēšanās Piņķos

Aktīvi noslēdzot tūrisma sezonu Mārupes novadā, Aicinām ģimenes ir aicinātas uz foto orientēšanos Piņķos visām vecuma grupām. Vieta – pie Piņķu ūdenskrātuves. Reģistrācija no plkst.10.30, starts plkst.11.00, finišs plkst. 14.00.

Orientēšanās notiks, izmantojot mobilo aplikāciju “Qrenteerings” (pieejama “Google Play” un “App Store”), tādēļ komandai noteikti jābūt vienam uzlādētam telefonam. Pirms starta katra komanda saņems foto kolāžu un karti ar atzīmētām kontrolpunktu vietām. Distances maršruts tiek brīvi izvēlēts un tam nav noteikta garuma. Maksimālais laiks, kas tiek pavadīts distancē, ir divas stundas. Katrā grupā tiks apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji. Finišā dalībniekus sagaidīs garda zupa.

Iepriekšēja pieteikšanās dalībai pasākumā šeit.

Plkst.16.00 Medema purva takas atklāšana

Mārupes novads kļuvis par vienu dabas tūrisma objektu bagātāks: Medema purvā izveidota jauna labiekārtota pastaigu taka ar unikāliem dizaina elementiem, ļaujot iepazīt purva ekosistēmas dažādību un dabas burvību. Aktīvās tūrisma sezonas noslēguma ietvaros tiks svinīgi atklāta jaunā pastaigu taka. Tikšanās vieta: Medema purvs, Vētras (GPS 56.874792, 23.999709).

Līdz šim Medema purvs ir bijusi kā slēpts dārgakmens, zināms vien tiem drosmīgajiem, kas nevairījās forsēt ūdeņiem bagātus grāvjus un krūmājus. Ar prieku varam teikt, ka šis dārgakmens ir ne vien pieejams visiem purvu un dabas mīļotājiem, bet vēl vairāk – Medema purvs ir kļuvis par sava veida Aizspoguliju, kur purva ekosistēmas dažādības iepazīšanu aizraujošu dara Latvijas mērogā unikāli dizaina elementi, kuri rotaļīgi apspēlē dabas un arhitektonisko formu mijiedarbību.

Ideja par jaunas tūrisma takas izveidi Medema purvā dzima jau sen. To jau kopš paša sākuma atbalstīja arī SIA "Rīgas meži", apzinoties rekreācijas teritoriju nepieciešamību iedzīvotājiem. Piesaistot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējumu, ar dzelteni baltiem karodziņiem izzīmētā taka nu ir kļuvusi daudz pieejamāka sabiedrībai, jo uzstādīti trīs tiltiņi, purva mitrākajā daļā izlikta dēļu laipa, takas posmā vairākās vietās izvietoti soliņi, informatīvie stendi, platforma atpūtai un unikāliem pašfoto.

Plkst.16.00-19.00 paredzēts izzinošs pārgājiens ar orientēšanās elementiem “Purvs tavai veselībai”. Pārsteigumi, izzinošas aktivitātes, degustācijas un noslēgumā muzikāls baudījums pie rāmā purva ezeriņa garantēts. Lai pievienotos pārgājienam, lūdzam iepriekš reģistrēties šeit.

Plkst.17.00-21.00 Mārupes novada Rudens ražas gadatirgus

Vakarpusē pašvaldība aicina interesentus uz tradicionālo Mārupes novada Rudens ražas gadatirgu, kas norisināsies Mārupes Kultūras nama apkārtnē Daugavas ielā. Tirdziņā būs iespējams sastapt gan Mārupes novada mājražotājus, amatniekus un māksliniekus, gan arī meistarus no citiem Latvijas novadiem.

Tirdziņa programmu muzikāli papildinās enerģiskās postfolkloras grupas “Rikši” koncerts “Latvju danči” un dziedātāja Katrīna Dimanta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.