Logo
Drukāt šo lapu

Septembra beigās Murjāņos aicina uz jauno bobsleja stūmēju rudens atlasi

Foto - Viesturs Lācis, bobslejs.lv Foto - Viesturs Lācis, bobslejs.lv

"Bobslejs ir viens no panākumiem bagātākajiem sporta veidiem Latvijā. Šogad Latvijas četrinieku komanda ar pilotu Emīlu Cipuli no Pasaules čempionāta atgriezās ar sudraba godalgām. Lai turpinātu priecēt līdzjutējus ar izciliem panākumiem, Latvijas komandai nepieciešami papildspēki - jauni un eksplozīvi stūmēji, kuri ir gatavi cīnīties par augstākā kaluma medaļām. Olimpiskais cikls jau ir sācies, bet līdz 2026.gada spēlēm Turīnā un Kortīnā vēl ir laiks, lai sagatavotos un pārstāvētu Latviju četrgades svarīgākajā forumā," vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācijā.

Šī gada pēdējā jauno stūmēju uzņemšana notiks sestdien, 30.septembrī, plkst.12.00, Murjāņu Sporta ģimnāzijas manēžā. Uz bobslejistu atlasi tiek aicināti spēcīgi, ātri un sevis apliecināt griboši jaunieši vecumā no 16 līdz 26 gadiem, augumā no 175 cm un vairāk. Būtu labi, ja kandidāti spētu veikt 30 metrus gaitā vismaz 3,20 sekundēs. Bobsleja atlases testu programmā būs 30 metru skrējiens gaitā un bobsleja trenažiera stumšana. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Bobsleja izlases kandidāti jau no vasaras sākuma aizvada regulāras treniņu nometnes, tajās pievienojušies arī pavasara testos atlasītie sportisti, kuri turpina gatavošanos, lai rudenī uzsāktu ledus treniņus estakādē un trasē. Latvijas komandas mērķis ir spēt nodrošināt konkurētspējīgas ekipāžas ne tikai Pasaules kausa apritē, bet arī Eiropas kausā, lai komandas jaunākie dalībnieki gūtu sacensību pieredzi un veicinātu iekšējo konkurenci bobslejistu vidū, skaidro federācijā.

Jaunā sezona sāksies pēc astoņām nedēļām ar Pasaules kausa sacensībām Pekinas olimpisko spēļu trasē Jaņcjinā. Februāra pirmajā nedēļas nogalē Siguldā notiks pasaules tūres sestais posms, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts. Pasaules čempionāts notiks Vācijā Vinterbergas trasē februāra beigās un marta sākumā. Bet sezona noslēgsies neierasti vēlu - pašās marta beigās ar astoto posmu Pasaules kausā, kas notiks ASV trasē Leikplesidā.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024