Menu
 

Siguldas novadā uz 50 iedzīvotāju padomju locekļu vietām saņemti 110 kandidātu pieteikumi

  • Autors:  LETA
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Siguldas novadā uz 50 iedzīvotāju padomju locekļu vietām saņemti 110 kandidātu pieteikumi no 61 sievietes un 49 vīriešiem, aģentūru LETA informēja pašvaldībā. Jaunākais kandidāts sasniedzis 17 gadu vecumu, bet vecākais - 80. Visaktīvāk iedzīvotāji padomēs pieteicās Inčukalna pagastā - tur saņemti 30 pieteikumi, Siguldā - 22 un Mālpils pagastā - 15.

Līdz 15.oktobrim Siguldas novadā norisināsies balsošana par iedzīvotāju padomju kandidātiem Allažu, Inčukalna, Krimuldas, Lēdurgas, Mālpils, Mores, Siguldas pagasta un Siguldas pilsētas iedzīvotāju padomēs. Novadnieki par kandidātiem varēs balsot gan tiešsaistē, gan klātienē.

Balsojumā par iedzīvotāju padomju kandidātiem var piedalīties tikai Siguldas novadā deklarēti iedzīvotāji, kuri sasnieguši 16 gadu vecumu. Elektroniskā balsojuma sistēma automātiski atvērs tā pagasta vai Siguldas pilsētas kandidātu sarakstu, kurā balsotājs ir deklarējies, savukārt aizpildot balsošanas veidlapu klātienē pašvaldības klientu apkalpošanas vietās, pirms tās izsniegšanas klientu apkalpošanas speciālisti pārbaudīs personas deklarēto dzīvesvietu, tādēļ iedzīvotājiem līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments - pase vai eID karte.

Katrā padomē, ņemot vērā teritorijas lielumu un iedzīvotāju skaitu tajā, ir atšķirīgs locekļu skaits. Allažu, Lēdurgas, Mores un Siguldas pagastā nepieciešams balsot par pieciem pretendentiem, Inčukalna, Krimuldas un Mālpils pagastā - septiņiem kandidātiem un Siguldā - deviņiem pretendentiem. Balsojumu rezultātus līdz 20.oktobrim apkopos un izziņos balsu skaitīšanas komisija.

Pēc balsošanas rezultātu apstiprināšanas, ievēlētajiem padomju locekļiem tiks organizēta tikšanās, kurā eksperti un pašvaldības pārstāvji informēs par iedzīvotāju padomju darbības pamatprincipiem, normatīvo aktu vadlīnijām un citiem aktuālajiem jautājumiem, lai iedzīvotāju padomes veiksmīgi sāktu darbu un sniegtu vērtīgus ierosinājums Siguldas novada attīstībai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.