Menu
 

Tēvam par mazgadīgās meitas izvarošanu piespriež 20 gadus cietumā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Rīgas rajona tiesa ceturtdien kādam vīrietim par mazgadīgās meitas izvarošanu piesprieda brīvības atņemšanu uz 20 gadiem un probācijas uzraudzību uz pieciem gadiem, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Spriedumu vēl būs iespēja pārsūdzēt apelācijas instancē.

Iepriekš Pierīgas prokuratūra tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts kāds vīrietis par savas meitas, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu, izvarošanu, seksuālu vardarbību pret viņu, pavešanu netiklībā un pornogrāfiska rakstura materiālu glabāšanu.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis, izmantojot brīžus, kad palika divatā ar savu mazgadīgo meitu, nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi, kā arī izmantojot mazgadīgās bezpalīdzības stāvokli un uzticību viņam kā tēvam, izvaroja viņu.

Šādas darbības no apsūdzētā puses ar cietušo tika veiktas vairākkārtīgi. Tāpat apsūdzētais vismaz trīs reizes izdarīja anālu aktu ar cietušo. Apsūdzētā prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušās dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība.

Apsūdzētais savai meitai arī pieprasīja sūtīt savas fotogrāfijas un video ar seksuāla rakstura darbībām. Lai meiteni iedrošinātu un pamudinātu to darīt, apsūdzētais apmaiņā pret pieprasīto video materiālu piesolīja materiālus labumus, bet atteikšanās gadījumā liedza viņai lietot mobilo telefonu. Iesūtītās fotogrāfijas un video viņš glabāja savā datorā.

Apsūdzētajam piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.