Logo
Drukāt šo lapu

Aptauja. Ko darīt ar dzērājšoferiem? Apriņķis.lv

Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Latvijā vairumā jeb 94% gadījumu transportlīdzekļa vadīšana smagā alkohola reibumā (virs 1,5 promilēm) ir bieži sastopama tendence vīriešu vecumā no 30 līdz 39 gadiem vidū, liecina policijas apkopotā informācija. Pārsvarā apreibinošu vielu ietekmē vieglās automašīnas vadītāji tiek aizturēti pilsētās.

Raisa no Ogres

Varbūt automašīnu gluži nevajadzētu ņemt nost, jo tas tomēr ir cilvēka īpašums, bet bargus sodus gan vajadzētu. Domāju, vajadzētu īpaši stingri pārbaudīt visus tad, kad tiek izsniegta autovadītāja apliecība, un neizdot tiesības tiem cilvēkiem, kam ir konstatētas problēmas ar alkoholu.

Sandra no Lielvārdes

Es uzskatu, ka mūsu valstī ļoti maigi pret viņiem izturas. Man ir zināms viens cilvēks, kurš jau gadiem brauc bez autovadītāja apliecības un bieži pie stūres sēžas alkohola reibumā. Un nekas! Tie ir slepkavas uz ielām! Uzskatu, ka jau uzreiz pēc pirmās reizes, kad viņi tiek pieķerti, braucot dzērumā, viņus vajadzētu likt cietumā.

Gita no Ogres

Automašīna tomēr ir ģimenes īpašums, un sievai nevajadzētu ciest par vīra izdarībām, tāpēc to nevajadzētu ņemt nost. Vērsties vajadzētu pret to, kas skar dzērājšoferi personīgi, piemēram, viņa ienākumiem.

Evita no Turkalnes

Man šķiet, ka alkoholisms ir slimība. Protams, ir jābūt bargiem sodiem, automašīnas konfiskācijai, taču vienlaikus jābūt arī tādai kā piespiedu ārstēšanai. Kaut vai tādai sistēmai, ka vienreiz pieķertu dzērājšoferi pārbauda vai ik dienas.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024