Menu
 

Aizliegta gājēju kustība pāri Rīgas apvedceļam krustojumā ar autoceļu Plakanciems–Ķekava

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - lvceli.lv Foto - lvceli.lv

No šīs nedēļas ir aizliegta gājēju un citu mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku kustība pāri Rīgas apvedceļam (Salaspils–Babīte; A5) krustojumā ar vietējo autoceļu Plakanciems–Ķekava (V6). Uz autoceļa V6 posmā Plakanciems–Rīgas apvedceļš (A5) pirms apvedceļa (A5) ir uzstādītas barjeras, un atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem kāpt pāri barjerām ir aizliegts, informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļā.

Pēc jauna Ķekavas apvedceļa divlīmeņu krustojuma izbūves vietā, kur autoceļš V6 no Plakanciema puses pieslēdzas Rīgas apvedceļam, atrodas ieskriešanās josla, bet otrā Rīgas apvedceļa pusē pie pagrieziena uz Ķekavu ir bremzēšanas un ieskriešanās joslas. Ņemot vērā šīs izmaiņas un to, ka Rīgas apvedceļš ir viens no noslogotākajiem ceļu posmiem Latvijā ar ļoti intensīvu satiksmi, bija nepieciešams veikt šādas izmaiņas. 

Kad Rīgas apvedceļu nepieciešams šķērsot kājām, to varēs izdarīt pa Rīgas apvedceļa nomales uzbērumu, aizejot līdz tiltam pār Ķekaviņas upi, un šķērsot Rīgas apvedceļu zem tilta. Lai tas būtu iespējams, tuvākajā laikā tiks izbūvēta laipa gar Ķekaviņas upi, būvdarbus organizēs Ķekavas novada pašvaldība, norāda “Latvijas Valsts ceļu” pārstāvji.

Turpmākajos gados, projektējot Rīgas apvedceļa (A5) pārbūvi par ātrgaitas ceļu ar četrām joslām, tiks izvērtēta gājēju plūsma un nepieciešamības gadījumā plānoti arī risinājumi mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem. Vienlaicīgi par piekļuvi dažādiem objektiem un mājām savā teritorijā ir jārūpējas pašvaldībai, paredzot to transporta attīstības plānojumā.

SIA “BRD projekts” patlaban izstrādā būvprojektu “Autoceļa A5 Rīgas apvedceļš (Salaspils–Babīte) posma P85/Jaunā Daugavas tilta mezgls – Ķekavas apvedceļš izbūve par ātrgaitas ceļu (būvprojekts minimālā sastāvā ar ietekmes uz vidi novērtējumu)”. Projektam jābūt gatavam līdz 2025.gada beigām. Kā zināms, Rīgas apvedceļu (Salaspils–Babīte; A5) plānots pārveidot par ātrgaitas ceļu ar divām brauktuvēm, vēsta “Latvijas Valsts ceļu” pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.