Logo
Drukāt šo lapu

Saeima noraida pieprasījumu Čakšai par seksuālās izglītības mācību materiāliem

Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Saeima ceturtdien noraidīja "Apvienotā saraksta" (AS) deputātu pieprasījumu izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai (JV) par Valsts izglītības satura centra (VISC) metodisko materiālu "Seksuālā izglītība - jautājumi un atbildes" nokļūšanu izglītības sistēmā.

Atbildīgās Saeimas komisijas sēdē Čakša iepriekš informēja, ka VISC gaida "nopietnas strukturālas pārmaiņas", jo iekšējās struktūras nesakārtotība vērtējama kā "ļoti masīva". Atbilstoši ministres sacītajam, šobrīd VISC pārskata visus mācību materiālus, lai pārliecinātos, vai nav ieviesušās kādas neprecizitātes.

Tāpat pēc ministres vārdiem, neesot notikusi atgriezeniskā saite no pedagogiem par to, kuri materiāli viņiem ir noderīgi.

Čakša atzīmēja, ka arī pirms tam vēstures, fizikas un ķīmijas skolotāji sūdzējušies, ka netiek sadzirdētas sūdzības par nepilnībām mācību materiālos, uz ko VISC vienmēr atbildējis ar noraidījumu. Tāpat ministre pieminēja mācību materiālus 9.klasei krievu valodā, kas pēc vecāku sūdzībām izņemti un tiek pārskatīti. Viņa tos raksturoja kā "tendenciozus, ar maigās varas elementiem". Arī VISC ierēdnes komentārs sabiedriskajos medijos, Čakšas ieskatā, nav pieļaujams no valsts ierēdņa puses.

Paralēli opozīcijas frakcijas Nacionālās apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS) iesnieguši parlamentā pieprasījumu kultūras ministrei Agnesei Loginai (P), no kuras opozīcijas politiķi vēloties saņemt skaidrojumus par izteikumiem, kas liecinot par "apņemšanos nepildīt Saeimā apstiprināto Nacionālās drošības koncepciju".

Minētā koncepcija lielā mērā tika tapusi NA un AS kādreizējo ministru vadībā. Logina ir atzinusi, ka viņa nepiekrīt Nacionālās drošības koncepcijas iecerei ar 2026.gadu pārtraukt sabiedrisko mediju darbu arī krievu valodā. Viņa konceptuāli redz lomu sabiedriskajam medijam krievu valodā.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024