Menu
 

Jūrmalas muzejā būs skatāmas divas jaunas izstādes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - jurmala.lv Foto - jurmala.lv

Jūrmalas muzejā no 11.oktobra skatāmas divas jaunas izstādes. Gleznotāja Ērika Kumerova ar savām spilgtajām, saturiski ietilpīgajām kompozīcijām ved skatītāju ceļojumā "Aiz trejdeviņiem mežiem", bet tēlnieks Aigars Zemītis izstādē "B" jeb "Sveicieni no Konstantīna!" rotaļājas ar priekšstatiem par moderno tēlniecību un formu vienkāršību, informēja muzejā.

Ērika Kumerova (1973) izglītību ieguvusi gan Latvijā gan ASV: Rīgas Lietišķās mākslas vidusskola, Keramikas nodaļa (1988-1992). Latvijas Mākslas akadēmija, Keramikas nodaļa (1993-1996). Humbolta Universitāte Kalifornijā, ASV, speciālā mākslas programma (1996-1997). Latvijas Mākslas akadēmija, Keramikas nodaļa, bakalaura grāds (1998-1999). Ērika ir Jūrmalas Mākslinieku biedrības biedre (kopš 2010.gada) un Latvijas Mākslinieku Savienības biedre (kopš 2014.gada), sarīkojusi 23 personālizstādes un piedalījusies vairāk kā 30 grupu izstādēs Latvijā un ārvalstīs.

Tēlnieks Aigars Zemītis ar izstādi "B" jeb "Sveicieni no Konstantīna!" atgriežas savā dzimtajā pilsētā Jūrmalā. Aigars Zemītis (1966) mācījies tēlniecību studijā pie tēlnieka Jāņa Bārdas, vēlāk studējis Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļā pie profesoriem Alberta Terpilovska, Igora Vasiļjeva. Izstādēs piedalās kopš 1990.gada, sarīkojis personālizstādes Latvijā, Vācijā, Somijā. Šobrīd savu brīvību meklē, dzīvojot ģeogrāfiski tālu no iedomātā centra Balvu novadā.

"Ļoti daudz saules un spilgtu Bērnības sajūtu esmu paņēmis sev līdz no Jūrmalas. Neatceros kā sauca to ieliņu dzelzceļa malā. Manās sajūtās tā paliks kā Ceriņu iela, taču virzienā uz Rīgu, tā pārtop par Brīvības prospektu. Katrā pilsētā ir Brīvības iela vai prospekts, vai gatve. Ogrē ir Brīvības iela, arī Balvos ir Brīvības iela un Rīgā arī ir… Mana Brīvības iela mani atvedusi uz Balvu novadu. Turpinu mācīties savu Brīvību… Mani uzrunā domas un formas tīrība, vieglums, miers… Un tad mani uzrunāja Konstantīns, un es nolēmu atvest uz Majoru muzeju sveicienu no Konstantīna… Konstantīna Brancusi… Man patīk, ka es to varu un es to gribu," tā Aigars Zemītis.

Ērikas Kumerovas un Aigara Zemīša izstādes skatāmas no 11.oktobra līdz 30.decembrim. Tikšanās ar māksliniekiem 20.oktobrī plkst. 17.00.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.