Menu
 

82% iedzīvotāju uzskata, ka Latvijā cilvēki par maz smaida

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Tikai devītā daļa jeb 11% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 65 gadiem uzskata, ka Latvijā cilvēki kopumā pietiekami bieži smaida (1% – noteikti jā; 10% – drīzāk jā), kamēr absolūtais vairākums (82%) iedzīvotāju tā neuzskata (52% – drīzāk nē; 30% – noteikti nē), liecina pētījumu un konsultāciju kompānijas “Kantar” veiktās aptaujas rezultāti.

Katru gadu oktobra pirmajā piektdienā tiek atzīmēta Pasaules Smaida diena, kuras devīze vēsta: “Izdari labu darbu. Liec vismaz vienai personai smaidīt.”

Jautāti, kā viņu noskaņojumu parasti ietekmē smaidīgi cilvēki viņiem apkārt, secināms, ka vairumam (70%) Latvijas iedzīvotāju smaidīgi līdzcilvēki uzlabo noskaņojumu. Piektā daļa jeb 20% iedzīvotāju norāda, ka viņu noskaņojums nemainās. Vēl 2% iedzīvotāju pauda, ka smaidīgu cilvēku ietekmē viņu noskaņojums pasliktinās.

Salīdzinoši biežāk, redzot/satiekot smaidīgus cilvēkus, noskaņojums uzlabojas sievietēm, kā arī Kurzemē dzīvojošajiem, savukārt salīdzinoši retāk – vīriešiem, kā arī cittautiešiem (ne latviešiem). Salīdzinoši biežāk to, ka viņu noskaņojums smaidīgu cilvēku ietekmē nemainās, ir norādījuši Zemgalē dzīvojošie.

Lai arī tikai 2% iedzīvotāju ir norādījuši, ka smaidīgu cilvēku ietekmē viņu noskaņojums pasliktinās, šādu viedokli salīdzinoši biežāk ir pauduši iedzīvotāji 18-24 gadu vecumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.