Menu
 

Tautsaimniecības komisija: Skultes termināļa aktualitāte ir zudusi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vizualizācija - skultelng.lv Vizualizācija - skultelng.lv

Skultes sašķidrinātās gāzes termināļa aktualitāte ir zudusi, un valsts atbalsts tā izveidei vairs nav nepieciešams, sprieda Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien, 10.oktobrī. Komisija konceptuāli atbalstīja deputātu sagatavoto likumprojektu, kas paredz atzīt par spēku zaudējušu likumu, kas terminālim noteica nacionālo interešu objekta statusu, informē Saeimas Preses dienestā.

Jauna sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecība nav valsts drošības interesēs, un Latvijai draudzīgās kaimiņvalstīs ir attīstīta vai tiek būvēta gāzes infrastruktūra, kas nodrošina pietiekamu kapacitāti Latvijas patēriņam, norādīts likumprojekta anotācijā. Tāpat spēkā esošajā likumā noteikto termiņu termināļa nodošanai ekspluatācijā vairs nav iespējams sasniegt.

“Inčukalna dabasgāzes krātuves piepildījums ir vairāk nekā 80 procentu. Mums ir koordinēta sadarbība ar Lietuvu, Igauniju un Somiju par dabasgāzes piegādēm, līdz ar to ir zudusi vajadzība papildināt fosilo resursu krājumus. Arī atbildīgā Klimata un enerģētikas ministrija konstatē, ka šim likumam vairs nav nozīmes,” skaidroja Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama. Komisijas priekšsēdētāja pauda, ka tas neliedz interesentiem attīstīt sašķidrinātās dabasgāzes termināli brīvā tirgus apstākļos.

Lai likumprojekts stātos spēkā, tas vēl jāatbalsta Saeimai. Komisija lūgs Saeimu likumprojektu iekļaut ceturtdienas, 12.oktobra, Saeimas sēdes darba kārtībā, informē S.Ābrama.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.