Menu
 

ANO komisija: Gūti skaidri pierādījumi par kara noziegumiem Izraēlā un Gazas joslā

  • Autors:  LETA--DPA

Ir gūti skaidri pierādījumi par kara noziegumiem, ko pastrādājušas abas puses Izraēlas un palestīniešu konfliktā, tai skaitā par uzbrukumiem civiliedzīvotājiem, otrdien paziņojusi ANO komisija.

Visi, kas pārkāpuši starptautiskās tiesības vai vērsušies pret civiliedzīvotājiem, ir saucami pie atbildības, pieprasīja ANO Cilvēktiesību padomes 2021.gadā izveidotā izmeklēšanas komisija.

"Ziņas par to, ka bruņoti grupējumi no Gazas ir nošāvuši simtiem neapbruņotu civiliedzīvotāju, ir atbaidošas, un to nevar pieņemt. Civiliedzīvotāju sagrābšana par ķīlniekiem un civiliedzīvotāju izmantošana par dzīvajiem vairogiem ir kara noziegumi," paziņoja ANO Neatkarīgā starptautiskā izmeklēšanas komisija okupētajām palestīniešu teritorijām, tai skaitā Austrumjeruzalemei, un Izraēlai.

Komisija arī norādīja, ka tā ir "nopietni nobažījusies par Izraēlas pēdējo uzbrukumu Gazai un Izraēlas paziņojumu par pilnīgu Gazas aplenkumu, kas ietver ūdens, pārtikas, elektrības un degvielas piegādes aizliegumu, kas neapšaubāmi prasīs civiliedzīvotāju dzīvību un ir kolektīvais sods".

Komisija ir sākusi vākt pierādījumus par kara noziegumiem, lai identificētu pašus uzbrucējus, kā arī tos, kas deva rīkojumus veikt uzbrukumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.