Menu
 

Kozlovskis apņēmies no 2025.gada prasīt iekšlietu dienestu atalgojuma pakāpenisku izlīdzināšanu ar NBS

  • Autors:  LETA
Foto - Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja Foto - Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) ir apņēmies prasīt, lai no 2025.gada iekšlietu dienestu atalgojums un sociālais nodrošinājums pakāpeniski tiek izlīdzināts un ir līdzvērtīgs Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Kā intervijā LTV "Rīta panorāmai" atzina politiķis, pašlaik faktiski visos iekšlietu dienestos ir problēmas ar darbinieku piesaisti. Valsts robežsardzē trūkstot ap 14% darbinieku, Valsts policijā - ap 21%, taču dažās tās struktūrās vakanti esot pat 60% vietu.

Atalgojuma palielināšanai nākamajā gadā budžetā plānoti 27 miljoni eiro, kas algas ļaušot celt vidēji par 10%, taču Kozlovskis uzsvēra, ka šajā jomā nepieciešams lielāks "lēciens", attiecīgi trīs gadu budžetā no 2025.gada viņš apņēmies uzstāt uz iekšlietu dienestu un armijas nodrošinājuma izlīdzināšanu, kam būtu nepieciešami ap 200 miljoni eiro.

Ministrs vērtēja, ka pašlaik nav sagaidāms, ka tuvākajā laikā uz Latvijas un Baltkrievijas robežas varētu atslābt nelegālās migrācijas spiediens, kura organizēšanā līdzdarbojas kaimiņvalstis.

Politiķis atzīmēja, ka arvien gadās agresīvi nelegālie migranti, piemēram, tie robežsargiem ir pūtuši piparu gāzi un mēģinājuši kaitēt robežsardzes suņiem. Gana lielā skaitā tiekot noķerti arī nelegālās robežšķērsošanas atbalstītāji un migrantu pārvadātāji.

Savukārt runājot par divu robežšķērsošanas punktu slēgšanu uz Latvijas un Krievijas robežas, Kozlovskis uzsvēra, ka šāda rīcība bija nepieciešama, jo Krievija bija paziņojusi par ieceri visus ukraiņus novirzīt uz vienu no mazākajiem Eiropas Savienības un Krievijas robežpunktiem Vientuļos.

Ministrs uzsvēra, ka tas bija Krievijas apzināts lēmums tieši pret Latviju, lai radītu problēmas sabiedriskajai kārtībai un drošībai. Viņš atgādināja aplēses, ka katru dienu Krievijā varētu gribēt iebraukt ap 600 ukraiņu, Vientuļu kapacitāte ļautu apkalpot ievērojami mazāku skaitu, sekojoši katru dienu Vientuļos varētu "uzkrāties" ap 500 cilvēku, kas nozīmētu, ka īsā laikā tur "iesprūstu" tūkstošiem cilvēku.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.