Menu
 

Bērnunamiem aicina ziedot sadzīves preces un mantas izklaidei

  • Autors:  LETA
Foto - taurenaefekts.lv Foto - taurenaefekts.lv

Biedrība "Taureņa efekts" atjaunojusi Latvijas bērnunamu vajadzību sarakstu, apkopojot aktuālās nepieciešamības, lai atvieglotu ziedojumu izvēli, informēja biedrības pārstāve Antra Adiene.

Apzinot bērnunamus, tika noskaidrots, ka Kurzemes reģionā nepieciešamas galda un atjautības spēles brīvā laika aktivitātēm, kā arī virtuves priekšmeti un iekārtas - dvieļi, katli un pannas, kā arī mikseris un blenderis.

Vidzemes reģionā nepieciešamas mēbeles telpu iekārtošanai bērniem, piemēram, kastes rotaļlietu glabāšanai, kumodes, datorkrēsli, naktslampiņas, kā arī elektronikas preces. Tuvojoties ziemai, saņemts aicinājums ziedot līdzekļus arī slidsoļa slēpēm un slēpju zābakiem tiem bērniem, kuri mērķtiecīgi trenējas slēpošanā un piedalās sacensībās.

Zemgalē un Latgalē nepieciešams sporta inventārs, kā arī galda spēles, puzles, lego un piederumi radošām aktivitātēm, piemēram, krāsojamās grāmatas, zīmuļi, flomāsteri, rokdarbu komplekti un citi.

Bērnunamiem interesē uzņemt pie sevis viesos dažādu profesiju pārstāvjus, tostarp, mūziķus, frizierus, pavārus, vizāžistus un sportistus, lai iepazīstinātu bērnus ar dažādu jomu darba ikdienu un iedrošinātu nākotnes karjerai. Vēl bērni izteikuši vēlmi apmeklēt kultūras pasākumus, piemēram, teātra izrādes, koncertus, muzejus un kino, kā arī baudīt gadalaikam atbilstošas sportiskās aktivitātes - ziemā apmeklēt slidotavu vai doties uz kalnu slēpot.

Labdarības biedrība "Taureņa efekts" regulāri veic bērnunamu vajadzību aptauju, lai tos nodrošinātu ar sezonai nepieciešamajām precēm. Šāds vajadzību saraksts tiek veidots, lai palīdzētu ikvienam izvēlēties ziedojuma mērķi un iestādi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.