Logo
Drukāt šo lapu

Apzinās diasporas organizāciju vajadzības un nākotnes redzējumu

Ilustrācija - diaspora.lu.lv Ilustrācija - diaspora.lu.lv

Latvijas Universitātes (LU) Diasporas un migrācijas pētījumu centrs veiks pētījumu, lai apzinātu diasporas organizācijas un neformālās domubiedru grupas un noskaidrotu to vajadzības un nākotnes redzējumu, informēja LU Diasporas un migrācijas pētījumu centra pārstāvji.

Pētnieki lēš, ka diaspora šobrīd ir "kā Latvijas piektais novads, kas iedzīvotāju skaita ziņā atpaliek tikai no Rīgas un Pierīgas". Taču pieaugošās dzīves dārdzības apstākļos tās sastopas ar ierobežotiem līdzekļiem, ko var veltīt "latviešu lietām", tāpēc pētniekiem ir svarīgi saprast, kā diasporas organizācijas un neformālās grupas darbojas šajos apstākļos.

LU Diasporas un migrācijas pētījumu centrs līdz 5.novembrim aicina piedalīties aptaujā gan lielas, gan mazas organizācijas, kā arī formāli reģistrētas organizācijas un neformālas domu biedru grupas.

Iepriekš Ārlietu Ministrijas Speciālo uzdevumu vēstniece diasporas jautājumos Elita Gavele norādīja, ka Latvijas diasporai pieskaitāmi līdz pat 420 000 ārpus Latvijas pastāvīgi dzīvojošie Latvijas pilsoņi un citi, kam ir saikne ar Latviju, kā arī viņu ģimenes locekļi. 

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024