Logo
Drukāt šo lapu

No pirmdienas Latvijā gaidāms siltāks laiks

Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pēc vēsas nedēļas nogales pirmdien, 30.oktobrī, gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +8..+12 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Oktobra pēdējā sestdienā un svētdienā vietām gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, diennakts tumšajā laikā uz autoceļiem dažos posmos veidosies apledojums. Sākot no valsts ziemeļrietumiem, debesis brīžiem skaidrosies. Lielākās izredzes sagaidīt saulainus brīžus būs svētdien. Vējš pārsvarā būs lēns.

Sestdien gaisa temperatūra būs -2..+4 grādi, vietām Kurzemē, uzspīdot saulei, gaiss dienā iesils līdz +5..+6 grādiem. Naktī uz svētdienu dažviet valstī, izklīstot mākoņiem, gaisa temperatūra noslīdēs līdz -3..-6 grādiem, var veidoties migla un sarma. Maksimālā temperatūra svētdien gaidāma no +1..+3 grādiem austrumu novados līdz +4..+7 grādiem valsts rietumu daļā.

Svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu Latviju no dienvidrietumiem šķērsos siltā atmosfēras fronte, kas atnesīs lietu, iesākumā iespējams arī sniegs. Pūšot brāzmainam dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra pirmdien pakāpsies līdz +8..+12 grādiem.

Visticamāk, rudenīgi silts laiks saglabāsies arī turpmākajās diennaktīs, lai gan pastāv iespēja, ka gaisa temperatūra īslaicīgi pazemināsies. Palaikam gaidāmi nokrišņi - pārsvarā lietus.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024