Menu
 

35% iedzīvotāju darba dienas vakaros bez interneta spētu izturēt ne ilgāk par trim stundām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

35% Latvijas iedzīvotāju atzinuši, ka darba dienas vakaros bez piekļuves internetam spētu izturēt ne ilgāk par trīs stundām, liecina IKT pakalpojuma sniedzēja “Bite” aptaujas dati. Kā lielākās bažas, ja darba dienas vakaros nebūtu pieejams internets, aptaujātie visbiežāk norādīja ierobežoto iespēju sazināties, izmantojot saziņas lietotni “WhatsApp”, un ierobežoto pieeju aktuālai informācijai, piemēram, ziņām, tostarp televīzijai internetā.

Kopumā aptaujas laikā katrs desmitais jeb 10% aptaujāto norādīja, ka bez interneta piekļuves darba dienas vakaros spētu izturēt ne ilgāk par vienu stundu, savukārt 25% aptaujāto norādīja, ka ne ilgāk par 2-3 stundām. 29% aptaujāto uzskata, ka bez interneta darba dienas vakaros nevarētu izturēt 4-5 stundas. Savukārt 23% aptaujāto atzina, ka vakaros internets nav nepieciešams. 13% norādīja citu variantu, minot savus atšķirīgos paradumus interneta izmantošanā.

Kā biežāko satraukuma iemeslu, ja darba dienas vakaros nebūtu piekļuves internetam, cilvēki norādīja ierobežoto iespēju sazināties, piemēram, izmantojot “WhatsApp”, zvanus u.tml. (39%), un tā visbiežāk norādīja sievietes. Kā otras biežāk minētās bažas ir ierobežota pieeja aktuālai informācijai, piemēram, ziņām, tostarp TV internetā (31%), un tā visbiežāk norādīja vīrieši.

Pēc aptaujas datiem, ierobežota pieeja sociālajiem tīkliem bija iedzīvotāju trešais (17%) biežāk norādītais satraukuma iemesls. Tikmēr ierobežota sasniedzamība darba jautājumos, tai skaitā SOS situācijās, bija ceturtais (15%) biežāk norādītais aptaujāto cilvēku satraukuma iemesls. Savukārt ierobežota pieeja aplikācijām, piemēram, iepirkšanās, izklaides, navigācijas, elektronisko ierīču vadības u.c. lietotnēm bija atzīmēts kā piektais (11%) biežākais satraukuma iemesls respondentu vidū.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.