Menu
 

Ceļojums. Viļānu klosteris un ziedus mīlošais priesteris

Iespējams, būs cilvēki, kas apgalvos, ka ir redzējuši visus Latvijas nostūrus. Ja jūs starp tiem neesat, tad Viļāni ir apmeklēšanas vērti. Ir cilvēki, kuri grib zināt, kur lētāk paēst, izdevīgāk atpūsties, bet nevēlas atcerēties vēsturiskus faktus. Ir cilvēki, kuriem ir patikšana iedziļināties tās apdzīvotās vietas, kuru viņi apmeklē, vēsturē. Viņi var doties uz Viļāniem, kur var apvienot patīkamo ar lietderīgo.

Lasīt vairāk...

Sigulda un Gaujas senieleja – Zelta rudens karaliste

Sigulda ik rudeni pārsteidz ar dabas krāšņumu – laikam kļūstot vēsākam, Gaujas senieleja iekrāsojas zeltainos un kļavu lapu oranži sarkanos toņos, pastaigu takas pārklājas ar nokritušo lapu segu un aicināt aicina ikvienu atklāt Siguldu no jauna. Zelta rudenī sev piemērotas nodarbes var atrast gan dabas ainavu baudītāji, dodoties pastaigās vai izbraucot skaistākās vietas ar velosipēdu, gan piedzīvojumu un aktīvo aktivitāšu piekritēji.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 14% iedzīvotāju gatavojas Ziemassvētkiem un krāj naudu

Ap 14% cilvēku šogad plāno tērēt noteiktu budžetu Ziemassvētkiem un plāno laikus atlikt tam naudu. “IKEA” ikgadējā Ziemassvētku aptauja liecina, ka gandrīz puse cilvēku (42%) sagaida, ka šogad Ziemassvētku svinībām iztērēs tikpat, cik pērn, tomēr mainās izdevumu sadalījums. Latvijas iedzīvotāji sagaida, ka ietaupīs uz pārtiku, apģērbu, apaviem un aksesuāriem. 17% aptaujāto saka, ka vairāk tērēs pārtikai, jo šogad ģimene un draugi svētkos pulcēsies viņu mājās.

Lasīt vairāk...

Pārgājiens Murjāņos atklās, kā restartēt pļavu

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) sestdien, 14.oktobrī, plkst. 11.00 aicina ikvienu interesentu piedalīties pārgājienā gar Gauju uz Ozolleju sausieņu pļavu Murjāņos. Triju stundu laikā, mērojot četrus kilometrus, pieredzējusī zālāju biotopu eksperte Daina Bojāre atklās, kāpēc un kā pļavas restartēt jeb atjaunot, ja tās ir aizaugušas ar krūmiem, ilgus gadus nepļautas, klātas ar sūnu slāni vai biezu kūlu.

Lasīt vairāk...

Veselīga uztura šķīvja izaicinājums: maciņam draudzīgas receptes visai nedēļai

Pēdējā gadā piedzīvotais pārtikas cenu pieaugums ir īsts izaicinājums daudziem, it sevišķi, ja vēlamies ēst gan sātīgi, gan veselīgi – tā, lai maltītēs būtu visas nepieciešamās uzturvielas. Tāpēc Pasaules olu dienas priekšvakarā kustība "Olas ir spēks" kopā ar pārtikas tehnoloģi Āriju Avotu izmēģināja, kā pagatavot iespējami vairāk sabalansētu maltīšu, tērējot sapratīgi, stāsta Latvijas Apvienotas putnkopības nozares asociācijas (LAPNA) izpilddirektore Anna Ērliha.

Lasīt vairāk...

Interjera dizaina ietekme uz cilvēka labsajūtu

Katra cilvēka mājoklis ir unikāls – tajā ir atspoguļota individuālā gaume un vēlmes. Tomēr svarīgi paturēt prātā, ka interjera dizainā izvēlētās krāsas, apgaismojums un dažādi elementi var ietekmēt mājinieku emocionālo stāvokli un kopējo labsajūtu. Lai katrs varētu sev mājās radīt patīkamu atmosfēru, “Jung” komanda ir apkopojusi faktorus, ko ņemt vērā, atsvaidzinot savas mājokļa telpas jaunajā rudens un ziemas sezonā.

Lasīt vairāk...

Pieci veidi, kā iegūt garšīgu ēdienu bez sāls

Pieaugot iedzīvotāju interesei par veselīgāku maltīšu gatavošanu un uzturu kopumā, Santa Maria piecus populārākos garšvielu maisījumus izveidojusi bez sāls pievienošanas. Atbilstošo garšu šiem produktiem starptautiskā uzņēmuma pārtikas tehnologi panākuši ar līdzsvarotu un dažādu garšvielu izmantošanu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.