Čehija alus pazinēja acīm jeb Ko redzēt un izbaudīt alus lielvalstī

Tāpat kā miljoniem cilvēku dodas vīnu iepazīt uz Franciju, viens no tūrisma galamērķiem visiem alus cienītājiem noteikti ir Čehija. Šis brūvējums ir ne tikai augsti novērtēts visā pasaulē, bet arī čehu nacionālais dzēriens, ar ko vietējie iedzīvotāji lepojas un kuru viņi pēta un kritizē tikpat rūpīgi kā francūži vīnu.

Lasīt vairāk...

Krītošās lapas noslēpumi

Rudens ir laiks, kad lapukoki pamazām nomet krāsaino tērpu un sāk gaidīt ziemu. Pilnīgi pretēji ir cilvēkiem un arī lielai daļai dzīvnieku, kuri šajā periodā sāk ietērpties siltāk. Kādēļ tā? Šis nav vienīgais jautājums, uz kuru grūti sameklēt ātru atbildi. Ir vairāki citi, arī gluži praktiskais – kā tikt galā ar krītošo lapu klājumu, jo īpaši apdzīvotās vietās?

Lasīt vairāk...

"Kodola" receptes: Teļa astes sautējums un cūkgaļas kakla karbonādes cepetis

Šoreiz piedāvājam interesantas receptes no grāmatas “Vietējie ēdieni. Populārākās receptes kaimiņu virtuvē”. Grāmata tapusi projekta “FOODART” ietvaros, kur viens no projekta partneriem ir arī Siguldas novada pašvaldība. Apkopotas vēsturiskas Ziemeļlatvijas un Dienvidigaunijas ēdienu receptes. Vairāki profesionāli Igaunijas un Latvijas šefpavāri demonstrē jaunu un radošu pieeju senu ēdienu pagatavošanā.

Lasīt vairāk...

Iecavā svinēs Pasaules olu dienu

Jau otro reizi olu galvaspilsētā Iecavā novada pašvaldība kopā ar AS ''Balticovo'' sestdien, 12.oktobrī, svinēs Pasaules olu dienu, kas visā pasaulē tiek atzīmēta oktobra otrajā piektdienā. Iecavas parka estrādē visas dienas garumā būs gan gastronomiskas izpriecas, gan izglītojošas un izklaidējošas aktivitātes.

Lasīt vairāk...

Latvijā visbiežāk konservē gurķus un ābolus

Lielākā daļa iedzīvotāju (98%) uzturā patērē dažādus konservētus produktus, liecina nacionālā pārtikas mazumtirdzniecības tīkla “Elvi” rīkotā aptauja, turklāt vairums aptaujāto (84%) atzīst – konservēšanai labprāt nododas arī paši, gardus konservus gatavojot gan no savā dārzā audzētiem (34%), gan radinieku iedotiem (19%), gan veikalā vai tirgū (24%) nopirktiem produktiem. 21% aptaujāto norāda – ogas un sēnes konservēšanai labprāt vāc arī savvaļā.

Lasīt vairāk...

Ceļojums: Mazāk zināmā Itālijas pērle – Markes reģions

Lai gan Itāliju esmu izceļojusi krustu šķērsu (neesmu bijusi tikai “zābaka” papēdī), informāciju par Markes reģionu, šķiet, biju palaidusi garām. Tāpēc pirms dažām nedēļām, kad man bija izdevība pāris dienu šeit paviesoties un kaut nedaudz to iepazīt, sapratu – šī ir vieta, kur noteikti atgriezīšos. Un ne jau tāpēc, ka Itālija aizvien ir viens no populārākajiem, ja ne pats populārākais Latvijas tūristu galamērķis, bet tālab, ka Marke tiešām ir īsta pērle, kuru vērts izpētīt un iepazīt daudz pamatīgāk.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei