"Kodola" receptes: mafini, kūka un plātsmaize

Aizvadīta pirmā skolas nedēļa, un kāds brīvāks vakars jāatvēl interesantākiem gardumiem. Lūk, “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas aprakstnieci blogeri Betiju Kalēju piedāvā trīs viegli pagatavojamus našķus, kurus vislabāk papildināt ar sezonālajām dabas veltēm – āboliem, bumbieriem un plūmēm.

Lasīt vairāk...

"Kodola" receptes: rikts, zuppe un karraša

Ir ļoti interesanti lasīt senas pavārgrāmatas, un vēl interesantāk ir mēģināt pagatavot ēdienus, kuri tikuši gatavoti muižkungiem pirms nedaudz vairāk kā 200 gadu. Protams, šajās grāmatās nākas sastapties ar vecvārdiem, kuru nozīme mums ne vienmēr ir saprotama, taču, labi pameklējot, atšifrēt var pilnīgi visu. Nolēmām padalīties arī ar jums šajās receptēs.

Lasīt vairāk...

Pieci iemesli, kāpēc dzīvot lauku reģionā

Tie, kas bērnību pavadījuši laukos, noteikti atceras rotaļas basām pēdām un mielošanos ar upenēm tieši no ogu krūma, kamēr pilsētas bērniem bumba bija jāsit pret asfaltu. Aizvien biežāk dzirdami stāsti par ģimenēm, kas sastrēgumus un garas rindas galvaspilsētas veikalos nomaina pret dzīvi reģionos. Pieņemot šādu lēmumu, jādomā arī par darba iespējām jaunajā dzīvesvietā – pateicoties infrastruktūrai un zemākām ražošanas izmaksām, uzņēmumi nereti izvēlas attīstīt savu darbību tieši lauku apvidū.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei