Ciguns – ērts rīks stresa mazināšanai ikdienā

Ciguna aizsākumi ir meklējami Ķīnā vairāk nekā 4000 gadu senā pagātnē. Šī māksla ar paša spēkiem spēt atjaunot harmoniju savā ķermenī ir saglabājusi savu aktualitāti arī mūsdienās. Savas vienkāršības un efektivitātes dēļ šobrīd kļūst aizvien populārāka Rietumvalstīs un visā pasaulē. Vairāk par ciguna mākslu un tās pozitīvo ietekmi uz veselību stāsta sertificēta ciguna instruktore Maira Gūtmane.

Lasīt vairāk...

Sēnes. Cik daudz un kādas likt grozā?

Ne velti sēņošanu dēvē par latviešu nacionālo sporta veidu – tik daudz kaislību izraisa reti kura cita brīvā laika nodarbe. Kur ir labākās sēņu vietas? Vai grozā tikusi arī kāda milzu beka? Cik burciņas sagatavotas ziemai? Tomēr ne mazāk svarīgi ir arī jautājumi, kuras Latvijā sastopamās sēnes ir īpaši vērtīgas, kā tās pagatavot un cik daudz sēņu ēst ir veselīgi. 

Lasīt vairāk...

Vasaras karalis – arbūzs! Deviņas radošas idejas, ko ar to iesākt

Lai arī mūsu zemē arbūzi nogatavojas samērā maz un pašmāju zaļie milži veikalos nopērkami reti, arbūzu pamatoti varam dēvēt par Latvijas vasaras karali. Salds un sulīgs tas ir īpaši iecienīts un vienmēr sniedz patīkamu veldzējumu un spirdzinājumu. Protams, arbūzs vislabāk garšo tieši svaigs, taču arbūzu var izmantot arī radošāk, tādēļ pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar pārtikas mazumtirdzniecības tīklu "Elvi" piedāvā deviņas idejas, ko pagatavot no arbūza.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei