Cepsim vai kūpināsim? Apaļā jūrasgrunduļa meklējumos
- Publicēts Atpūta
- Autors: Gints Šīmanis
- Komentāri
“Kas tas par ērmu? Tik vien ir, kā tā lielā galva! Vai maz ēdams?!” – tie ir tikai mazi uzplaiksnījumi no emociju gammas, ja piedāvājam pagatavot kādu ēdmaņu no apaļā jūrasgrunduļa, kas mūspusē jau kļuvis par ierastu parādību piekrastnieku lomos. Šis odiozā paskata svešzemju princis nu dejo latviešu zvejnieka laivā un ir sevi pieteicis kā otru visnozvejotāko zivi pēdējo gadu sezonās. To piedāvā arī daža laba piejūras ēstuve, bet īpaši lielu popularitāti un tradicionālo jūras velšu cienītāju piekrišanu šis lielgalvis nav iemantojis. Taču ēd ne jau galvu, bet zivs fileju, kas, nežēlojot garšvielas, nav nemaz tik smādējama.