Pētījums: Cik bieži Latvijas iedzīvotāji tīra zobus

39% Latvijas iedzīvotāju zobus tīra tikai vienreiz dienā, 54% to dara divreiz dienā, 2% – trīsreiz dienā, bet 3% respondentu snieguši atbildi, ka zobus netīra vispār. Savukārt zobu diegu katru vai gandrīz katru dienu lieto 17% iedzīvotāju, 3 līdz 4 reizes nedēļā to dara 8%, reizi nedēļā – 11%, pāris reizes mēnesī vai retāk – 14%, bet gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju (48%) zobu diegu nelieto vispār, secināts jaunākajos “BENU Aptiekas” Veselības monitoringa rezultātos, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu centru SKDS.

Lasīt vairāk...

Kā izvēlēties metāla detektoru + 5 detektori iesācējiem

Vai tevī mīt piedzīvojumu meklētāja gars, un tu meklē jaunu hobiju? Varbūt tu jau kopš bērnības sapņo par došanos dārgumu lādes meklējumos? Vai tu mīli doties pastaigās dabā un labprāt tās padarītu nedaudz aizraujošākas un azartiskākas? Apsver domu par metāla detektora iegādi! Turpinājumā lasi par to, kā zināt, kāds detektors tev ir nepieciešams un kam pievērst uzmanību to izvēloties, kā arī piefiksē 5 detektoru modeļus, kas lieliski piemēroti iesācējiem!

Lasīt vairāk...

Salvija, ķiploks, smiltsērkšķis un citas dabas veltes imunitātes stiprināšanai

Rudenī, īpaši septembrī, kad laikapstākļi ir mainīgi – rīti ir drēgni, taču dienas siltas –, ir pavisam viegli apaukstēties. Turklāt šajā laikā aktivizējas arī dažādi vīrusi, taču tos ir salīdzinoši viegli pievarēt, ja ir spēcīga imunitāte. Kā šajā laikā stiprināt organismu, izmantojot dabas veltes, un kādiem ikdienas ieradumiem jāpievērš uzmanība.

Lasīt vairāk...

Četras marinādes četrām gaļām, ko pagūt izmēģināt šovasar

Latvijas visai mainīgie laika apstākļi nebūt nav šķērslis laika pavadīšanai pie kopīga pusdienu vai vakariņu galda, baudot gardu gaļas maltīti aromātisku dūmu apskāvienos. Interneta veikala “Barbora.lv” garšas eksperts, lauku gardēdis un pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka četras oriģinālas gaļas marinādes receptes kā cūkgaļas un liellopu gaļas, tā arī putnu gaļas cienītājiem, kas veido izcilus garšas savienojumus un kalpo kā lieliska alternatīva brīžos, kad rodas vēlme ieviest jaunas vēsmas ikdienas vai svētku galda ēdienkartē.

Lasīt vairāk...

Sezonas aktualitāte: zaļie garšaugi ir ļoti vērtīgi veselībai

Koši zaļi zaļumi piešķir ēdienam krāsu, garšu un svaigumu un tie ir veselīgi. Iepazīstinot ar augu vērtību, speciālisti atgādina – slimības gadījumā medikamentus ar zaļumiem gan aizstāt nedrīkst! Papildus krāsainībai, garšai un svaigumam, zaļie garšaugi ir ļoti vērtīgi veselībai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei