Vitamīnu palete no dabas, ko viegli iespējams uzņemt vasarā

Tas, cik liela nozīme mūsu veselībai un pašsajūtai ir uzturam, lielākai daļai cilvēku ir zināms fakts. Tajā pašā laikā “darbs dzen darbu”, tādēļ bieži vien ikdienā ierasto maltīti nākas aizstāt ar ātrām uzkodām vai diezgan vienveidīgu uzturu, ar ko nodarām kaitējumu paši sev. Labā ziņa – vasara ir tās pilnbriedā un šis ir labākais laiks, kad visus organismā trūkstošos vitamīnus iespējams uzņemt ar pašmāju augļiem, ogām un dārzeņiem. Lai neapjuktu plašajā vitamīnu jūklī, “Euroaptiekas” farmaceite Zane Melberga skaidro, kādi vitamīni cilvēka organismam ir paši svarīgākie un ar kādiem produktiem tos iespējams uzņemt.

Lasīt vairāk...

Imanta Ziedoņa muzejs meklē mūsdienu Krišjāņus Baronus

Šogad par godu Krišjāņa Barona 185.jubilejai pēc K.Barona muzeja aicinājuma Imanta Ziedoņa muzejs uzsācis projektu “Ziedoņa muzejs ceļā ar Baronu”. Viens no būtiskākajiem notikumiem projektā ir K.Barona ceļa no Tartu līdz Dundagai atkalnoiešana, tādēļ Ziedoņa muzejs meklē radošus cilvēkus, kuri gribētu būt mūsdienu Krišjāņi Baroni un veikt kādu no šī ceļa posmiem.

Lasīt vairāk...

Nākamgad pārcels trīs darba dienas

2021.gadā ir trīs darba dienas, kas iekrīt starp svētku dienu un nedēļas atpūtas laiku: pirmdiena, 3.maijs (iekrīt starp svētku dienu, 4.maiju, un svētdienu, 2.maiju), piektdiena, 25.jūnijs (iekrīt starp svētku dienu, 24.jūniju, un sestdienu, 26.jūniju), piektdiena, 19.novembris (iekrīt starp svētku dienu, 18.novembri, un sestdienu, 20.novembri).

Lasīt vairāk...

Knifiņi, kā vasarā uzturēt skaistu sejas ādu

Vasara ir laiks aktīvai atpūtai pie dabas un bezrūpīgi laiskām dienām pie jūras, kā arī enerģijas un vitamīnu uzkrāšanai. Spēcīgie saules stari, regulārās peldes, kā arī nepietiekama ūdens daudzuma uzņemšana – mūsu sejas ādai rada īstu pārbaudījumu! Seja ir mūsu vizītkarte, tāpēc, baudot vasaras priekus, to vajadzētu atcerēties un piedomāt par sezonai atbilstošu sejas kopšanu, mainot sejas ādas kopšanas rutīnu un ikdienā lietojamo kosmētiku.

Lasīt vairāk...

Trīs receptes Līgo svētku grilam

Lai gan vairums grilētāju vēl aizvien dod priekšroku tradicionālajam šašlikam, mūsdienās pieejamās grilētu ēdienu variācijas ir teju bezgalīgas. Grilēt var gandrīz jebko:  dārzeņus, maizi, augļus, pat zefīru, ogas un jūras. Līgo svētkos blakus jau tradicionālajam pašu sietajam ķimeņu sieram un alum iesakām nogaršot ko netradicionālāku.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei