Turaidas muzejrezervāts piedāvā izglītojošā programmu bērniem "Meteņi Turaidā"

Turaidas muzejrezervāts no 10. februāra līdz 20. februārim piedāvā izglītojošo programmu "Meteņi Turaidā" pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupu audzēkņiem, kurā piedāvā izzināt senās Meteņu tradīcijas un vērot gadskārtu norises dabā.

Lasīt vairāk...

2019.gadā Turaidas muzejrezervātu apmeklējuši tūristi no 78 valstīm

2019.gadā Turaidas muzejrezervātu apmeklējuši 286 045 interesenti. Apmeklētāju skaits 2019. gadā, salīdzinot ar 2018. gadu, pieaudzis par 4,66 % jeb par 12 732 apmeklētājiem. Pagājušajā gadā Turaidā ieradušies tūristi no 78 pasaules valstīm, pavēstīja Turaidas muzejrezervāta galvenā speciāliste Ilga Korkliša. Turaidā grupās organizēti viesojušies 97 298 apmeklētāji, no tiem, skolēni – 17 547, ārzemnieki – 70 907, citi apmeklētāji grupās – 8844.

Lasīt vairāk...

Kā uzņemt perfektu bildi ar viedtālruni?

Mūsdienās arvien vairāk cilvēku izvēlas uzņemt fotogrāfijas ar viedtālruni. Ja kādreiz tam bija nepieciešamas augstas kvalitātes kameras, tad šobrīd, attīstoties tehnoloģijām, pie perfektām bildēm iespējams tikt ļoti ātri. Esam apkopojuši vairākus noderīgus padomus, kas ikvienam ļaus uzņemt vēl labākas un kvalitatīvākas bildes nekā iepriekš.

Lasīt vairāk...

Brīvdabas muzejs aicina uz Meteņa svinībām

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ielūdz uz līksmām Meteņa svinībām 9. februārī no 12.00 līdz 16.00. Metenis ir ne tikai pavasara vēstnesis un jauna gada sākums, bet arī gada jestrākie svētki un lielākais ķekatu laiks. Arī Brīvdabas muzejā šajā dienā svinēsim ar tradicionālo maskošanos, dančiem un rotaļām, radošām darbnīcām un gardo Meteņa cienastu.

Lasīt vairāk...

Veselīgas vakariņu receptes labākai dzīvei

Nereti pārnākot mājās pēc ikdienas darbiem mums trūkst iedvesmas veltīt daudz laika vakariņām. Ko pagatavot, ja vēlies paēst garšīgi, veselīgi un ātri? Dažkārt cilvēki vispār mājās negatavo, aizbildinoties ar laika trūkumu. Taču kvalitatīvas vakariņas var pagatavot vien 15 minūtēs, piemēram, cepeškrāsnī uzcept mencas fileju, sagriezt dārzeņus un uzvārīt pērļu grūbas. Neticēsiet – tas aizņems vien 15–20 minūtes.

Lasīt vairāk...

Piena alternatīvas: uztura zinātniece atklāj, kāpēc izvēlēties augu valsts dzērienus

Gluži tāpat kā modē, mākslā un jebkurā citā jomā, arī pārtikas nozarē valda dažādas tendences, kas pastāvīgi mainās. Taču ir daļa no tām, kas, laikam ejot, kļūst tikai populārākas – tā pēdējos gados par daudzu cilvēku ikdienas neatņemamu sastāvdaļu ir kļuvis augu valsts uzturs, tai skaitā arī augu izcelsmes “piens”. Arvien biežāk cilvēki izvēlas uzturā lietot mandeļu, kokosriekstu, rīsu, sojas, auzu un citus augu valsts produktu dzērienus, un tam par iemeslu ir dažādi apsvērumi.

Lasīt vairāk...

Par 30% audzis pieprasījums pēc "Staburadzes" mazajiem konditorejas izstrādājumiem

“Orkla Latvija” 2019. gada pārdošanas dati liecina, ka par 30% salīdzinājumā ar 2018. gadu ir pieaudzis pieprasījums pēc “Staburadzes” mazajiem konditorejas izstrādājumiem. Lielākoties noieta izaugsmi veicināja “Cielaviņas” deserts (+105%), “Braunijs” (+98%) un tradicionālais latviešu gardums – biezpienmaize (+26%), kā arī segmenta sortimenta pilnveide ar klasiskajiem produktiem ērtākā, mazākā formātā., informēja uzņēmumā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei