Menu
 

Arī maija sākumā gaidāms vēss laiks

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nākamnedēļ Latvijā no jauna ieplūdīs auksts gaiss un brīžiem gaidāmi nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Šosestdien spīdēs saule, vakarā valsts rietumu un centrālajā daļā vietām īslaicīgi līs. Pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra saullēktā daudzviet noslīdēs līdz -1..-3 grādiem, pēcpusdienā tā paaugstināsies līdz +10..+15 grādiem.

Naktī uz svētdienu lietus mākoņi virzīsies uz austrumu novadiem, diena gaidāma lielākoties saulaina, Latgalē vēl līs, un pūtīs dzestrs rietumu vējš. Gaisa temperatūra naktī nenoslīdēs zem +2..+7 grādiem; maksimālā temperatūra dienā gaidāma no +7 grādiem vietām piekrastē līdz +14 grādiem Sēlijā.

Pirmdien, maija pirmajā dienā, sauli brīžiem aizsegs mākoņi, kas dažviet Vidzemē un Latgalē atnesīs īslaicīgu lietu. Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +1..-3 grādiem un pēcpusdienā sasniegs +11..+15 grādus; piekrastē gaidāma nedaudz siltāka nakts un vēsāka diena.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm otrdien, pūšot dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz pat +18 grādiem, bet no trešdienas kļūs vēsāks. Brīžiem gaidāmi nokrišņi, iespējama arī krusa un sniegs, un aukstākajās naktīs gaisa temperatūra lielā valsts daļā noslīdēs zem nulles.

Sagaidāms, ka maija otrajā nedēļā laiks kļūs siltāks. Nav izslēgta iespēja, ka maija vidū vietām jau iestāsies meteoroloģiskā vasara - diennakts vidējā gaisa temperatūra var sasniegt +15 un vairāk grādus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.