Logo
Drukāt šo lapu

Olaines 2. vidusskola piedalās starptautiskā projektā ar mērķi veicināt lasītprieku

Olaines 2. vidusskola piedalās starptautiskā projektā ar mērķi veicināt lasītprieku Foto: pixabay.com

“Erasmus+” programmas ietvaros ir sākusies jauna starptautiska projekta “The Influence of Books” (“Grāmatu ietekme”) īstenošana. Projektā piedalās Itālijas, Turcijas, Rumānijas, Vācijas skolas un Olaines 2. vidusskola kā Latvijas pārstāve.

Projekta galvenie mērķi ir veicināt lasītprieku starptautiskā līmenī un radošu pieeju lasīšanai, attīstīt valodas prasmes, komunikācijas spējas un kritisko domāšanu, apzināt valsts kultūras mantojumu. Projekta īstenošana notiks divos virzienos. Pirmkārt, tās būs ar lasīšanu saistītas aktivitātes – skolēni katrā posmā padziļināti apgūs vienu literāro žanru, piemēram, romānus/stāstus, filozofisko literatūru, dzeju, biogrāfijas; otrkārt, tiks strādāts pie blakusizpausmēm, piemēram, scenārija sagatavošanas, dzejas žurnāla veidošanas, videofilmas uzņemšanas, informē skolas bibliotekāre Daiga Raļļa.

2018. gada novembrī Stambulā (Turcijā) notika pirmā sanāksme, kur katras valsts pārstāvji kopīgi izstrādāja sadarbības stratēģiju, sadalīja pienākumus, saskaņoja darba posmus un risināja citus organizatoriskus jautājumus. Dalībvalstu pārstāvji vienojās arī par uzdevumiem, kuri jāizpilda uz nākamo tikšanos, kas notiks februārī Veronā (Itālijā), – katrai valstij jāsagatavo prezentācija par ievērojamākajām nacionālajām grāmatām/romāniem, bet valsts, kura uzņem pārējos partnerus, gatavo praktiskās nodarbības, stāsta D. Raļļa. Atsevišķa sesija tika veltīta jautājumam par projekta popularizēšanu. Tika arī nolemts, ka Latvijas puse atbildēs par e-grāmatas izveidi.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024