Menu
 

Ķekavas novada domes sēdē izskatīts kolektīvais iesniegums par Olektes upītes attīrīšanu

  • Autors:  Apriņķis.lv/Ķekava.lv
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Ķekavas novada dome izskatījusi kolektīvo iesniegumu par Olektes upītes attīrīšanu. Pieņemts lēmums noteikt pašvaldības Īpašumu pārvaldi un Attīstības un būvniecības pārvaldi par atbildīgajām institūcijām, kuras trīs mēnešu laikā sagatavos un domes sēdē sniegs pārskatu par kolektīvā iesnieguma virzību.

Pašvaldībā atgādina, ka no 21. marta līdz 2. aprīlim sabiedrības līdzdalības platformā “ManaBalss.lv” norisinājās parakstu vākšana iniciatīvas “Par Olektes upītes attīrīšanu” atbalstam, lai atjaunotu Olektes upes dabisko plūdumu. 2.aprīlī Ķekavas novada pašvaldībā tika saņemts kolektīvais iesniegums ar lūgumu pašvaldības budžetā paredzēt līdzekļus upes gultnes attīrīšanas un padziļināšanas darbiem. Iniciatīvu bija parakstījuši 638 atbalstītāji. Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde informēja, ka no visiem apstrādātajiem personas kodiem 419 personas atbilst parakstītāja statusam, līdz ar to tiek nodrošināta iesnieguma iekļaušana kārtējās domes sēdes darba kārtībā un izskatīšana.

Ķekavas novada dome šīs nedēļas sēdē izskatīja kolektīvo iesniegumu, pieaicinot arī pārstāvjus no Valsts vides dienesta un SIA “Rīgas ūdens”. Kā pastāstīja SIA “Rīgas ūdens” būvniecības daļas vadītājs Juris Sīpols, ir veikts kompleksi analītiskais pētījums, potenciālās rekultivācijas iespēju un nepieciešamības novērtējums Olektes upes posmā no caurtekas zem vietējā autoceļa V2 (pievedceļi autoceļam Valdlauči – Rāmava) līdz ietekai Daugavā, lai noteiktu esošo ekoloģisko stāvokli un upes bioloģisko daudzveidību. Paredzēts pusotra gada laikā izstrādāt būvprojektu, kura rezultātā būs zināmas precīzas izmaksas upes attīrīšanai.

“Pašvaldība ir gatava risināt jautājumu par situācijas uzlabošanu Olektes upē, taču, lai ieplānotu konkrētus upes gultnes tīrīšanas darbus, vispirms izskatīsim SIA “Rīgas ūdens” veiktos pētījumus, potenciālās iespējas piedalīties Eiropas Savienības fondu projektos, lai saņemtu iespējamo līdzfinansējumu upes gultnes tīrīšanai un sagatavosim kompleksus risinājumus situācijai,” informēja Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes galvenā vides pārvaldniece Sigita Varika.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.