Menu
 

Otrajā ceturksnī par trešdaļu samazinājies brīvo darbvietu skaits

2020.gada 2. ceturkšņa beigās Latvijā bija 20,0 tūkstoši brīvo darbvietu un, salīdzinot ar 2019. gada 2. ceturksni, to skaits ir samazinājies par 10,4 tūkstošiem jeb 34,2 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Sabiedriskajā sektorā bija 8,1 tūkstotis brīvo darbvietu, bet privātajā – 11,9 tūkstoši Gada laikā privātajā sektorā brīvo darbvietu skaits samazinājās par 10,0 tūkstošiem jeb 45,7 %, bet sabiedriskajā – par 0,4 tūkstošiem jeb 4,7 %.

Lasīt vairāk...

AS "Putnu fabrika "Ķekava"" saņem apbalvojumu par izciliem darbības rādītājiem

Putnu gaļas ražotājs AS “Putnu fabrika “Ķekava”” atkārtoti saņēmis pasaulē vadošā mājputnu selekcionāra “Aviagen Kft” apbalvojumu par izciliem rādītājiem putnu labturībā un putnu audzēšanā bez antibiotikām. “Putnu fabrika “Ķekava”” ir vienīgais uzņēmums Baltijas valstīs, kas saņēmis šo augsto un pasaulē atzīto apbalvojumu.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Tūrisma biznesa pārstāvji Pierīgā par spīti grūtībām neplāno atteikties no sava biznesa

Gandrīz visi tūrisma biznesā strādājošie Pierīgā jeb 98% ir uzticīgi tam, ko dara, un tikai 2% būtu gatavi patlaban apdomāt iespēju pārdot biznesu, secināts Rīgas plānošanas reģions starptautiskā projekta "Vietējās garšas" ("Local Flavours") laikā veiktā izpētē par mazo un vidējo tūrisma produktu attīstītājiem Pierīgā.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Jūlijā ievērojami pieaudzis viesu skaits no Lietuvas, Igaunijas un Somijas

2020.gada jūlijā Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 298,9 tūkst. ārvalstu un vietējo viesu, kas ir par 25,3% mazāk nekā 2019.gada jūlijā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 545 tūkst. nakšu, kas ir par 30,5% mazāk, salīdzinot ar pagājušā gada jūliju.

Lasīt vairāk...

Izstādē "Riga Food 2020" Rīgas reģiona īpašā garša atrodama mazo ražotāju piedāvājumā

Tieši mazie uzņēmēji un mājražotāji pārtikas izstādē “Riga Food 2020” Rīgas plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības atbalsta centra organizētajā ekspozīcijā sekmīgi parādījuši, cik izteiksmīga un reizē dabīga ir Rīgas reģiona garša. Turklāt liela daļa no saimniecībām uzņem arī tūristus, kuri Covid-19 ierobežojumu dēļ pasaulē pašreiz īpaši daudz apceļo Latviju.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.