Logo
Drukāt šo lapu

Foto: Simtgades Lāpu gājienā piedalās divdesmit tūkstoši dalībnieku Apriņķis.lv

Foto: Simtgades Lāpu gājienā piedalās divdesmit tūkstoši dalībnieku Foto: Jānis Lārmanis, Alvis Dadzis un Zane Stulpiņa, facebook.com/NacionalaApvieniba

Svinot Latvijas simtgadi, svētdien Lāpu gājienā Rīgā devās aptuveni divdesmit tūkstoši dalībnieku. Pirms gājiena dalībnieki kopā ar nacionālās apvienības jauniešiem vienojās dziesmās un patriotiskā dzejā.

Lāpu gājiens sākās pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa (Raiņa bulvāra un Kr. Valdemāra ielas stūrī), izvijoties caur Rīgas bulvāriem, tālāk nogriežoties pa Kaļķu ielu uz 11. novembra krastmalu un noslēdzoties pie Latvijas valsts dibināšanas vietas – Latvijas Nacionālā teātra. Pasākumā valdīja pacilāta un draudzīga atmosfēra. Pēc organizatoru aplēsēm, lāpu gājiens šogad pulcējis apmēram 20 000 dalībnieku, informē nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”–“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” ģenerālsekretārs Raivis Zeltīts.

Nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars: “Atļaušos nešaubīgi teikt: ja Latvijas valsts dibinātāji būtu redzējuši, kā godinām 18. novembri pēc simts gadiem, viņi būtu lepni. Tas bija iespējams, tikai pateicoties jums visiem. Lāpu gājiens bija vienreizīgs. Droši var teikt, ka par godu Latvijas dzimšanas dienai kopā sarīkojām lielāko lāpu gājienu Eiropā. Paldies ikvienam dalībniekam, paldies ikvienam, kurš juta līdzi neklātienē, un paldies visiem, kuri Latvijai vēl saules mūžu!”

Lāpu gājiena tradīcija aizsākās 2003. gada 18. novembrī kā jauniešu apvienības “Visu Latvijai!” veltījums Latvijas valstij tās dibināšanas gadadienā. Katru gadu gājiens pulcē aizvien vairāk dalībnieku, iesniedzoties vairākos tūkstošos un pamazām kļūstot par emocionāli saviļņojošāko un vērienīgāko 18. novembra svētku tradīciju, norāda R. Zeltīts.

Lāpu gājienu organizē nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”–“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” un biedrība “Sargi valodu un Latviju”.

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024