Logo
Drukāt šo lapu

Apbalvoti tautastērpu skates laureāti

Foto - Mikus Kļaviņš, LNKC Foto - Mikus Kļaviņš, LNKC

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku sestajā dienā krāšņi noritēja latviešu tautastērpu skate “Mēnesnīcā”, godā ceļot tautastērpus no dažādiem gadsimtiem un visiem Latvijas novadiem. Romantiskā noskaņā uz Mēness izgaismota 50 metrus gara ceļa devās visu vecumu tautastērpu modeļi, ar neviltotu pašapziņu izrādot savus tērpus, iemiesojot Latvijas kultūras plašumu un pamatīgumu, informēja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

Galveno balvu un 2000 eiro naudas prēmiju saņēma Janta Meža par Kurzemes novada tērpu kolekciju, bet laureātu vidū bija arī divi ar Pierīgas novadiem saistīti dalībnieki.

Nominācijā “Individuālais vai ģimenes nokomplektētais tautastērps” trešo vietu ieguva Janta Jasjukeviča ar vēlā dzelzs laikmeta Salaspils pagasta tērpu, bet nominācijā “Tautastērps deju kolektīviem” trešo vietu izpelnījās Ropažu novada Garkalnes pagasta kultūras centra "Berģi" Vidējās paaudzes deju kolektīvs “Madara” par 19.gadsimta otrās puses Madonas apriņķa sievas un vīra tērpiem.

Skatē tika pasniegtas arī divas īpašās balvas – tautas lietišķās mākslas studijai “Dzilna” par studijas dalībnieču tērpu kolekciju "Ceļā uz 1. latviešu dziedāšanas svētkiem" un Maijai Kulakovai par ilggadēju dalību latviešu tautas tērpu skatēs.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024