Kā mitros laikapstākļos iekurt ugunskuru un pagatavot maltīti

Latviešiem ir teiciens, ka svaigā gaisā viss garšo daudz labāk. Varbūt tiešām ēdiens garšo labāk, pateicoties svaigajam gaisam, varbūt tas ir nogurums pēc pārgājiena, bet tas, ko skaidri zinām – ikvienam dabas mīlim ir jāmāk iekurt ugunskurs, lai ne vien sasildītos ziemīga pārgājiena laikā, bet arī svaigā gaisā gardi paēstu.

Lasīt vairāk...

Trīs interesanti fakti par asinsdesām

Asinsdesas ir tradicionāls ēdiens Latvijas un citās Eiropas virtuvēs, kā arī tās pazīst Amerikā, Āzijā un pat Āfrikā. Gada nogalē asinsdesas ir viens no pieprasītākajiem produktiem. Lielā mērā tas saistīts ar tradīciju, ka rudenī un īsi pirms Ziemas saulgriežiem jau izsenis tika gatavotas asinsdesas.

Lasīt vairāk...

Aptauja: ceļotāju galamērķi Latvijā visbiežāk ir dabas takas un dzīvnieku parki

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) veiktā aptauja liecina, ka iedzīvotāji arī pandēmijas apstākļos joprojām vēlas apceļot Latviju un, ievērojot valstī noteiktās drošības prasības, to aktīvi darījuši arī šajā rudenī. Pētījumu aģentūras “Norstat Latvija” veiktā aptauja apliecina, ka vairāk nekā 30% Latvijas iedzīvotāju labprāt apceļos Latviju arī ziemas periodā.

Lasīt vairāk...

Interjera dizainere: Ziemassvētkos atbrīvojies no liekā un rotā ilgtspējīgi

Vairums Latvijas iedzīvotāju (66 %) šogad vēlētos svinēt Ziemassvētkus dabai draudzīgāk. “IKEA” aptaujā noskaidrots – daudzi apzinās, ka to sekmē katra izvēle, tāpēc plāno atkārtoti lietot iepriekšējos gados izmantotos rotājumus. Tomēr sapiņķerējušies un nobružāti rotājumi, kas nesaskan ne pēc krāsas, ne stila, var mazināt svētku gaidīšanas prieku.

Lasīt vairāk...

Pavārs Edgars Sanders izdevis recepšu grāmatu "Augu valsts ēdieni"

Pazīstamais pavārs Edgars Sanders izdevis savu pirmo grāmatu “Augu valsts ēdieni”, kas atver durvis uz plašo augu valsts ēdienu pasauli. Kulinārijas entuziasts grāmatā apkopojis ap 100 pārbaudītu un arī citu novērtētu recepšu, starp kurām ir gan vieglas uzkodas un sātīgi pamatēdieni, gan kārdinoši deserti un viegli pagatavojamas piedevas dažādām maltītēm. Grāmatu no 8.decembra klajā laiž izdevniecība “TAPT”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei