Karstvīna vietā miestiņš – kā baudīt alu ziemā?

Domājot par alu, mēs nereti iztēlojamies norasojuši glāzi ar aukstu dzērienu karstā vasaras dienā, tomēr alu var baudīt arī gada aukstajos mēnešos, turklāt, ziemā miestiņu var baudīt gan aukstu, gan siltu, papildinājumā ar garšvielām un medu. Līdz ar pirmajiem tumšajiem ziemas vakariem, pieprasījums pēc tumšā alus pieaug aptuveni par 50%, un arī ražotāji seko līdzi tendencēm. Alus cienītāji šajā laikā bieži vien izvēlas porteri, kas lieliski sader arī ar dažādiem gaļas ēdieniem un pat desertiem. Kas īsti ir porteris un kā to vislabāk baudīt?

Lasīt vairāk...

Kā šķirot, pārbaudīt un uzglabāt kosmētiku?

Skaistumkopšanas produkcija ir daudzpusīga, koša, smaržīga un aicinoša. Kura sieviete gan spēj palikt vienaldzīga pret tik plašu piedāvājumu veikalu plauktos? Un jau neviļus kosmētikas maciņš un skapja plaukti ir piepildīti ar dažādiem ķermeņa kopšanas krēmiem, dekoratīvo kosmētiku, šampūniem un citiem skaistumkopšanas produktiem. Un piekritīsiet – pat vairākos eksemplāros, krāsās un tilpumos.

Lasīt vairāk...

Foto: Sigulda aicina izbaudīt ziemas sākumu kampaņā #vienmerirkuriet

Ziema piesaka sevi ar pirmo sniegu un jauniem iespaidiem. Gadalaiku maiņas priekšrocības var saskatīt teju uz katra soļa. Kad nomesto zelta lapu kroni nomaina baltas cepurītes, skatam paveras sniegots horizonts un ierastais maršruts pārsteidz ar jauniem dabas akcentiem. Kampaņā “Vienmēr ir, kur iet” Sigulda aicina iedzīvotājus un viesus iepazīt jaunizveidotā novada pastaigu takas, tūrisma objektus un izbaudīt dabasskatu krāšņumu.

Lasīt vairāk...

Skaistumam un organismam vērtīgie tauki – kas jāzina par omega taukskābēm?

Omega taukskābes gandrīz ikvienam ir pazīstamas to labo īpašību dēļ, kas veicina normālu smadzeņu darbību. Taču omega taukskābēm ir arī citas funkcijas, kas labvēlīgi ietekmē mūsu veselību un pašsajūtu kopumā. Kas ir omega taukskābes un kā tās var noderēt, kā arī kāpēc to uzņemšanai būtu jāpievērš uzmanība arī ziemā, skaidro “Euroaptieka” farmaceite Zane Melberga.

Lasīt vairāk...

Etiķetes eksperte: Pica vislabāk garšo, ja to ēd ar rokām

Vairums Latvijas iedzīvotāju (64%) picu ēd ar rokām, savukārt ar nazīti un dakšiņu ēd vien 8%, bet trešdaļa cilvēku (28%) apgalvo, ka viss atkarīgs no situācijas – dažreiz ēd ar rokām, citu reizi ēd ar nazi un dakšiņu, secināts “Norstat” un “Tiamo grupas” vadītās “Čili Pizza” aptaujā. Kā pica ir jāēd? “Čili Pizza” un etiķetes eksperte Gunta Krasta stāsta, kas jāņem vērā, baudot šo pasaulē un Latvijā iecienīto ēdienu.

Lasīt vairāk...

Kādas krāsas šogad modē Ziemassvētku interjerā? Atbild interjera dizainere

Mājokļa sagatavošanu Ziemassvētkiem vajadzētu sākt laicīgi un pakāpeniski. Pirmie soļi ir teju nemanāmi – vasarīgo spilvendrānu nomaiņa pret ziemas sezonai atbilstošākām, vai kāda egles zara novietošana vāzē. Taču, lai nepiesātinātu interjeru un Ziemassvētki mājās neienāktu pāragri, būtu svarīgi pievērst uzmanību krāsu un akcentu kombinācijām. Šogad modē joprojām ir tradicionālās Ziemassvētku krāsas – sarkana, balta, zaļa, tomēr, lai interjeru atsvaidzinātu, var izmantot sudraba, zelta un zilas krāsas toņus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei