Logo
Drukāt šo lapu

Foto: Veiksmīgi sākusies Latvijas tenoru koncerttūre

Foto: Veiksmīgi sākusies Latvijas tenoru koncerttūre Publicitātes foto

Ar bravo saucieniem un stāvovācijām skatītāji pateicās par “Teātru tenoru” elegantu joku pilnā koncerta “Tenoru Jaunais gads” pirmizrādi, kas svētdien, 9. decembrī, norisinājās Kuldīgas kultūras centrā.

Īpašajā muzikālajā projektā “Teātru tenori” apvienojušies Latvijas teātru tenori: Juris Jope (LNO), Marģers Eglinskis (Liepājas teātris) un Mārtiņš Brūveris (Latvijas Nacionālais teātris), kurš bija lielisks vakara konferansjē. Koncerta īpašā viešņa bija Latvijas Nacionālā teātra aktrise Madara Botmane, bet par muzikālo pavadījumu rūpējās Anatolija Livčas instrumentālā grupa. Nākamajos koncertos viņiem pievienosies arī Latvijas Nacionālā teātra aktieris Kristians Kareļins, informē koncerta producente Laila Ilze Purmaliete.

Koncertā skanēja gan jaunas, bet jau iemīļotas dziesmas, gan klasiska – pārbaudītas  vērtības, bez kurām nav iedomājams Jaungada noskaņu koncerts, bet īpašu šarmu piešķīra aktieru joki un pārdomātais scenārijs, kurā vieglā un atraktīvā veidā tika interpretēts tas, ko mēs varam sagaidīt no 2019. – Cūkas – gada.  Cūka, kā zināms, ir gudrs, miermīlīgs un omulīgs dzīvnieks, un tāds attiecīgi ir gaidāms arī šis gads, kas mūs iepriecinās ar demogrāfisku kāpumu, bagātības pieaugumu, politiķu viedumu un vispārēju laimi. Aktieri bija nopietni meklējuši un ar smaidu atraduši pozitīvo visās jomās, radot optimistisku gaisotni un cerīgu skatu nākotnē.

Kā norāda producente, koncertā netrūka arī liriskas notis: Jura Jopes izpildītā Raimonda Paula “Ziemeļblāzmas romance”, Madaras Botmanes “Balts sniedziņš snieg uz skujiņām”, Marģera Eglinska izpildītā Zigmara Liepiņa dziesma “Mazā”. Netrūka arī muzikālu joku, kad aktieri sacentās, izpildot “O sole mio!”, kuras laikā Mārtiņš Brūveris demonstrēja apburošu falsetu. Skatītājus priecēja arī daudzvalodīgi izpildītā dziesma “Zvaniņš skan”, kas ieguva gluži jaunu jēgu un skanējumu. Kā īpašs notikums izskanēja dziesma “Ziemassvētku mierasardze”, kurā piedalījās skatītāji – Ziemassvētku vecīšu orķestris, atgādinot par ģimenes galvu nozīmīgumu svētku radīšanā ikvienā ģimenē. 

“Aktieri un koncerta organizatori ir ļoti gandarīti, ka ideja par teātru tenoru apvienošanu koncertā ir pilnībā attaisnojusies, jo koncerts sniedza skatītājiem ne tikai skaistas dziesmas ļoti kvalitatīvā izpildījumā, bet arī jokus un asprātības, ievadot skatītājus Jaunā gada sagaidīšanas noskaņās,” teic L. I. Purmaliete.

Nākamie koncerti “Tenoru Jaunais gads” notiks 14. decembrī Valmierā (īpašais viesis Viesturs Jansons), 15. decembrī Kauguros (īpašā viešņa – Madara Botmane), 22. decembrī – Rīgas Latviešu biedrības namā, kā arī 2019. gada janvārī – Alūksnē, Smiltenē, Baložos, Madonā, Babītē, Cēsīs, Limbažos un citur Latvijā. Biļetes uz koncertiem var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Saistītie objekti

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024