Menu
 

Foto: Apmeklētājiem atvērs Ķemeru ūdenstorni

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

No 27. aprīļa darbu atsāks viens no iecienītākajiem tūrisma objektiem Jūrmalā – Ķemeru ūdenstornis, kas atrodas vēsturiskā Ķemeru kūrorta parka teritorijā. Šogad ūdenstornim aprit 95. gadskārta. Apmeklētājiem tas būs pieejams bez maksas līdz 27. oktobrim katru dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00.

Jūrmalas valstspilsētas administrācijā atgādina, ka ūdenstornī ir apskatāmas vēsturiskās ekspozīcijas par Ķemeru apkaimi un izcilām personībām, kā arī pieejami divi skatu laukumi – 12 un 42 metru augstumā. Augstāko skatu laukumu var apmeklēt, tikai ar iepriekšēju rezervāciju mājaslapā “visitjurmala.lv” vai pa tālruni 67147900 (Jūrmalas Tūrisma informācijas centrs).

Ķemeru ūdenstornim ir Jūrmalā vecākais ūdenstornis, Latvijas industriālā mantojuma sastāvdaļa, valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un vienīgais ūdenstornis Latvijā, kurā līdz ar publisku lietošanu saglabāta arī tā pamatfunkcija – ūdenssaimniecības pakalpojumu nodrošināšana. Tornis celts 1929. gadā pēc arhitekta Fridriha Skujiņa projekta, tajā savulaik atradās dzeramā ūdens un minerālūdens rezervuāri, kā arī skatu laukums, kuru izmantoja līdz Otrajam pasaules karam.

Ūdenstornis pēc vērienīgas rekonstrukcijas apmeklētājiem tika atklāts 2021. gada vasarā, tas kļuvis par vienu no iecienītākajiem apskates objektiem pilsētā. Tornis turpina pildīt hidrotehniskās būves funkciju, un vienlaikus tas ir arī industriālā mantojuma tūrisma objekts. Ķemeru ūdenstornis konkursa “Gada labākā būve Latvijā 2020” nominācijā “Restaurācija” ieguvis Atzinības rakstu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.