Logo
Drukāt šo lapu

Foto: Pierīgas novadu dambretes turnīrā uzvar Babītes komanda Apriņķis.lv

Foto: Pierīgas novadu dambretes turnīrā uzvar Babītes komanda Foto - Vitauts Budreika

Ar Babītes komandas uzvaru Salaspilī noslēdzies Pierīgas novadu sporta spēļu dambretes turnīrs. Kopvērtējumā čempioni par mata tiesu apsteidza Baldones novada dambretistus, bet ar trešo vietu šoreiz bija jāsamierinās pēdējo gadu Pierīgas čempioniem salaspiliešiem.

Šāgada 64 lauciņu dambretes turnīrā piedalījās piecu Pierīgas novadu pārstāvji. Kā ierasts, katru komandu pārstāvēja četri dambretisti, no kuriem vismaz vienai bija jābūt dāmai. Kvarteti aizvadīja pa vienam savstarpējam mačam – par uzvaru pienācās divi “lielie” punkti, par neizšķirtu viens, par zaudējumu nulle punktu.

Turnīra noslēgumā pa sešiem punktiem – divas uzvaras un divi neizšķirti – bija nopelnījuši Baldones un Babītes dambretisti. Viņu savstarpējā cīņa bija beigusies neizšķirti 4:4, tāpēc bija jāskata kopējā bilance visos mačos, un tā labāka bija Babītes komandai (20; Baldonei 18). Uzvarētāju sastāvā spēlēja Beno Butulis, Romāns Viļums, Igors Krūzbergs un starptautiskā mērogā titulētā Zoja Uvačana.

Otro vietu ieguva Edijs Novickis, Dzintars Ņeverovskis, Roberts Grišins un Magdalēna Nereda no Baldones, bet trešo ar pieciem punktiem – Salaspils komanda Aldis Krūmiņš, Raimonds Vipulis, Gunārs Zālītis un Aiga Priedniece. Ceturtajā vietā ierindojās Stopiņu dambretisti (3 p.), bet piektajā palika mārupieši, kuri zaudēja visās četrās spēlēs (0 p.).

Individuāli pie atsevišķiem galdiņiem labākos rezultātus uzrādīja Jons Doska no Stopiņiem (6 punkti no 8 iespējamiem), Romans Viļums (7 p.), Roberts Grišins (7 p.) un Zoja Uvačana (6 p.).

Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies svētdien ar galda tenisa turnīru Rīgā.

Saistītie objekti

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024